Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τη συνάντηση του Πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης με τους Πρυτάνεις και τους Προέδρους των ΑΕΙ για την Ανώτατη Εκπαίδευση και τις δομές της. Πάνω σε αυτά που ειπώθηκαν ως απόψεις της Κυβέρνησης η ΠΑΣΠ ΤΕΙ τονίζει τα εξής:
• Το 2006 και το 2007 η Ανώτατη Εκπαίδευση έζησε πρωτόγνωρες στιγμές με ευθύνη της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Πανεπιστήμια και ΤΕΙ έκλεισαν για μήνες καθώς ο νόμος – πλαίσιο που κατατέθηκε τότε μετά από ένα στημένο διάλογο έθιγε τα δικαιώματα των σπουδαστών και δεν έλυνε τα προβλήματά τους. Το ΠΑΣΟΚ, τότε δεσμεύτηκε για την άμεση απόσυρση του νόμου – πλαισίου της Νέας Δημοκρατίας. 1 χρόνο μετά δεν το έχει κάνει.
Καλούμε την Κυβέρνηση να το πράξει άμεσα.
• Πιστεύουμε πως βασική προϋπόθεση για ριζικές αλλαγές στη διαδικασία φοίτησης στα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι η κάλυψη των βασικών αναγκών των σπουδαστών για δωρεάν σίτιση και στέγαση. Στους Δελφούς δεν έγινε καμία τέτοια αναφορά.
• Η Κυβέρνηση προεκλογικά υποσχέθηκε 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία. Στους Δελφούς δεν έγινε καμία τέτοια αναφορά.
• Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος έχει δεσμευτεί για την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων για τις ειδικότητες των ΤΕΙ που αυτά εκκρεμούν μέχρι την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους. Στους Δελφούς δεν έγινε καμία αναφορά ενώ το νέο ακαδημαϊκό έτος ξεκινά σε λίγες ημέρες.
• Η Κυβέρνηση μιλούσε προεκλογικά για δημοκρατικές διαδικασίες εντός του Πανεπιστημίου και σπάσιμο κάθε μοχλού διαπλοκής εντός των Ιδρυμάτων της Ανώτατης εκπαίδευσης. Αντί αυτού την είδαμε, έκπληκτοι, να ξεκινά το διάλογο από το καθηγητικό κατεστημένο και τους κατεξοχήν εκφραστές του. Αυτούς που εδώ και 3 χρόνια μαζί με τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ απορρίπτουν τις προτάσεις της ΠΑΣΠ ΤΕΙ για τη διαφάνεια (επικάλυψη των ονομάτων των σπουδαστών στις εξεταστικές περιόδους κατά τα πρότυπα των Πανελληνίων εξετάσεων, δημοσιοποίηση των ονομάτων των σπουδαστών που συμμετέχουν σε προγράμματα κι ένταξη των ειδικών λογαριασμών στους τακτικούς προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων). Αλήθεια, γιατί σε αυτές τις προτάσεις δεν αναφέρθηκε κανείς;
• Για μας δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση η φοιτητική συμμετοχή στα όργανα διοίκησης στο όνομα μιας κατ’ επίφαση διαφάνειας. Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ πιστή στους διαχρονικούς αγώνες των σπουδαστών για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και της συμμετοχής τους στη λήψη αποφάσεων καλεί τους Σπουδαστές σε επαγρύπνιση και προειδοποιεί την Κυβέρνηση πως η οποιαδήποτε παρέκκλιση από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αποτελεί αιτία πολέμου. Άλλωστε το 2007 δεν είναι μακριά.
Για την ΠΑΣΠ ΤΕΙ
Ο Γραμματέας
Αλέξανδρος Π. Θεοδωράκος

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

NΕΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΔΔ(Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου)

Από την Δευτέρα 27/09/2010 ισχύει νέος μηχανισμός παραλαβής λογαριασμών από το ΚΔΔ για τους σπουδαστές. Συγκεκριμένα πλέον μέσα από την ιστοσελίδα http://register.teiath.gr/ θα μπορεί ο κάθε σπουδαστής να λάβει τα στοιχεία σύνδεσης του λογαριασμού(username/password) του χωρίς να χρειάζεται να περάσει ο ίδιος από τα γραφεία του ΚΔΔ.
Το μόνο που θα χρειαστεί για την είσοδο στην ιστοσελίδα http://register.teiath.gr/ είναι οι κωδικοί της εφαρμογής του μαθητολογίου που έχει παραλάβει απο την γραμματεία του.

Να σημειωθεί ότι όποιος σπουδαστής έχει πάρει ήδη τα στοιχειά σύνδεσης του λογαριασμού του από το ΚΔΔ(μέσω την παλιάς διαδικασίας παραλαβής απο τα γραφεία μας) δεν χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω.

Επίσης να θυμίσουμε ότι με την παραλαβή των στοιχείων σύνδεσης έχετε πρόσβαση στις παρακάτω υπηρεσίες:
Υπηρεσία email με προσωπικό λογαριασμό αλληλογραφίας της μορφής @teiath.gr.
Υπηρεσία VPN (για πρόσβαση από το σπίτι σε Ηλεκτρονικές Βιβλιοθήκες & περιοδικά).
Ασύρματη πρόσβαση(Wifi) μέσα στους χώρους του ΤΕΙ Αθήνας.
Υπηρεσία Dialup (για χρήστες με περιστασιακή χρήση του Internet)
Επιπρόσθετα από την ΕΔΕΤ (www.grnet.gr) είναι διαθέσιμες στους σπουδαστές του ΤΕΙ οι παρακάτω υπηρεσίες:
Υπηρεσία Πίθος (παροχή online αποθηκευτικού χώρου μεγέθους 50GB).
Υπηρεσία Aναφανδον (Δωρεάν διάθεση εμπορικού λογισμικού, πχ της Microsoft).
Forrester, πρόσβαση στη δημοσιευμένη έρευνα και αναλύσεις της Forrester
Τέλος να προσθέσουμε ότι από 4/10/2010 ξεκινάει η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία διανομής διδακτικών συγγραμμάτων ΕΥΔΟΞΟΣ,
για την χρήση της οποίας από τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας είναι απαραίτητη η λήψη λογαριασμού από το ΚΔΔ.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Bήμα προς βήμα η διαδικασία δήλωσης των φοιτητών για την προμήθεια των συγγραμμάτων


Έχω εγγραφεί στο πρώτο εξάμηνο σπουδών. Με την πρώτη φορά που θα συνδεθώ στο σύστημα θα χρειαστεί να συμπληρώσω κάποια στοιχεία επικοινωνίας, όπως είναι η διεύθυνση e-mail και το κινητό μου τηλέφωνο για το τρέχον εξάμηνο προκειμένου να μπορέσω να λάβω σε αυτά τον κωδικό pin με τον οποίο θα παραλάβω τα συγγράμματά μου. Οπότε πλέον είμαι έτοιμος να ξεκινήσω με την πρώτη μου δήλωση.
Βλέπω μπροστά μου όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών της Σχολής μου, τα οποία αφορούν την τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο, δηλαδή το χειμερινό εξάμηνο στην προκειμένη περίπτωση, και επειδή, όπως είπα, έχω εγγραφεί στο πρώτο εξάμηνο, θα πάω να επιλέξω τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου.       
Για κάθε μάθημα έχω περισσότερες από μία επιλογές συγγραμμάτων και κάθε μία από αυτές μπορεί να αποτελείται και από περισσότερα του ενός βιβλία δεδομένου ότι αυτά έχουν εγκριθεί από τον διδάσκοντα.
Αντίστοιχα σε κάποια από τα μαθήματα στα οποία θα δηλώσω συγγράμματα, πάλι με βάση την κρίση του διδάσκοντα μπορεί να διατίθεται κάποιο πρόσθετο διδακτικό υλικό. Αυτό είναι σε ηλεκτρονική μορφή και μπορώ να το κατεβάσω αμέσως. Αυτό μπορεί αφενός να είναι κάποιο σύγγραμμα σε ηλεκτρονική μορφή που έχει εισαχθεί στη βάση του «Ευδόξου» είτε να είναι η δωρεάν ηλεκτρονικές σημειώσεις κάποιου διδάσκοντα.
Αφού λοιπόν επιλέξω συγγράμματα για όλα τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου, μπορώ για οποιοδήποτε από τα βιβλία, τα επιμέρους βιβλία των συγγραμμάτων με ενδιαφέρει, να δω κάποια στοιχεία επιπλέον. Μπορώ να δω το πρόσθετο διδακτικό υλικό και να το κατεβάσω αμέσως από τον αντίστοιχο σύνδεσμο.
Παράλληλα για καθένα σύγγραμμα μπορώ αν θέλω να δω και όλα τα συνοδευτικά αρχεία τα οποία έχουν καταχωρηθεί, όπως τον πίνακα περιεχομένων παραδείγματος χάρη ή το ενδεικτικό απόσπασμα του συγγράμματος, τα οποία θα με βοηθήσουν πιθανότατα και στην επιλογή μου, και αφού ολοκληρώσω την επιλογή των συγγραμμάτων που θέλω σαν φοιτητής, βλέπω μια προεπισκόπηση όλων των επιλογών που έχω κάνει για να βεβαιωθώ ότι είναι οι σωστές, είναι αυτές που ήθελα και κατόπιν ενημερώνομαι για τα στοιχεία παραλαβής των συγγραμμάτων.
Δηλαδή για τα σημεία για τα οποία έχει οριστεί συγκεκριμένο σημείο διανομής, βλέπω ακριβώς ποιο είναι το σημείο διανομής αυτό, ποια είναι η διαθεσιμότητα σε αντίτυπα του βιβλίου στο σημείο διανομής, ενώ μπορώ να δω ακόμη και το σημείο στο χάρτη. Μπορώ να δω ακριβώς πού βρίσκεται, πού πρέπει να πάω δηλαδή για να παραλάβω το σύγγραμμά μου.
Από κει και πέρα για τα συγγράμματα για τα οποία δεν έχει οριστεί κάποιο σημείο διανομής, τότε αυτά μπορώ να επιλέξω να τα παραλάβω από κάποιον σταθμό currier στην περιοχή που κατοικώ ή στην περιοχή που με ενδιαφέρει, βάζοντας απλά τον ταχυδρομικό κώδικα στο αντίστοιχο πεδίο.
Βλέπω ότι ο συγκεκριμένος σταθμός currier με εξυπηρετεί, οπότε και τον επιλέγω και πλέον μπορώ να οριστικοποιήσω τη δήλωσή μου. Αυτό σημαίνει να πατήσω τελική υποβολή δήλωσης. Η δήλωσή μου αποθηκεύεται επιτυχώς. Οπότε έρχεται ένα μήνυμα στο κινητό μου τηλέφωνο το οποίο έχει ένα μοναδικό κωδικό pin. Με τον κωδικό αυτό και με την ταυτότητά μου μπορώ να πάω σε όλα τα σημεία διανομής να παραλάβω ακριβώς τα συγγράμματα τα οποία έχω επιλέξει, και αυτή είναι η διαδικασία για τον φοιτητή.
Από κει και πέρα ο φοιτητής, δεδομένου ότι έχει αλλάξει την επιλογή του για κάποιο σύγγραμμα, μπορεί ανά πάσα στιγμή και εφόσον δεν έχει παραλάβει το συγκεκριμένο σύγγραμμα, να επανέλθει στην εφαρμογή, να τροποποιήσει τη δήλωσή του, να την οριστικοποιήσει εκ νέου και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να λάβει τα καινούργια συγγράμματα τα οποία θα επιλέξει.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Κανονικά θα δοθεί το στεγαστικό επίδομα στους φοιτητές και σπουδαστές-ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Kανονικά θα δοθεί στους φοιτητές και σπουδαστές και αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά το στεγαστικό  επίδομα των 1.000 ευρώ, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε το υπ. Παιδείας.

Ως προς το ύψος του ετήσιου εισοδήματος που αποτελεί προϋπόθεση για την
 χορήγηση του επιδόματος θα παραμείνει στο ύψος με πέρσι.
Ετσι για τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος θα πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγουμένου οικονομικού έτους να μην υπερβαίνει το ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός. Οι αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος θα πρέπει να γίνουν από τους φοιτητές και σπουδαστές ως είθισται κάθε χρόνο  ( θα γίνει σχετική ανακοίνωση απ το υπ. Οικονομίας) μέχρι τέλη Μαρτίου.
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανηλίκων τέκνων του, από κάθε πηγή.
- Στην έννοια του οικογενειακού εισοδήματος, για την καταβολή του στεγαστικού επιδόματος των φοιτητών, δεν υπολογίζονται, ποσά εκτάκτων αποζημιώσεων (εφάπαξ, αποζημίωση απολυομένων κ.λπ.), τίμημα πώλησης ακινήτου, καθώς και οι αγροτικές επιδοτήσεις ή αποζημιώσεις επί της γεωργικής παραγωγής στις περιπτώσεις προσδιορισμού του γεωργικού εισοδήματος με την αντικειμενική μέθοδο. Το εισόδημα από γεωργικές επιχειρήσεις λαμβάνεται υπόψη μετά τις προβλεπόμενες μειώσεις. Επίσης, δε λαμβάνεται υπόψη το εν λόγω στεγαστικό επίδομα σε περίπτωση που έχει δηλωθεί από το φορολογούμενο.
- Ειδικά για τον υπολογισμό του εισοδήματος, στην περίπτωση της χορήγησης του στεγαστικού επιδόματος, όταν το εισόδημα προέρχεται από εκμετάλλευση ενοικιαζόμενων δωματίων κ.λπ. οι οποίες τηρούν βιβλία και στοιχεία θα λαμβάνεται υπόψη το λογιστικό αποτέλεσμα και όχι το τεκμαρτό όπως προσδιορίζεται με τις εκάστοτε διαταγές.
- Αν ο φοιτητής είναι υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης και ταυτόχρονα είναι και προστατευόμενο μέλος του γονέα, τότε το συνολικό οικογενειακό εισόδημα καθώς και τα τετραγωνικά μέτρα θα υπολογίζονται αθροιστικά και στην περίπτωση αυτή δικαιούχος είναι ο γονέας.
- Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής.
- Εάν όμως υπάρχει δεύτερος γάμος τα στοιχεία λαμβάνονται από την κοινή φορολογική δήλωση του προηγουμένου οικονομικού έτους όπως υποβλήθηκε από τους νυν συζύγους, προστατευόμενο μέλος ενός των οποίων είναι ο φοιτητής. Στην περίπτωση αυτή ανεξαρτήτως εάν ο φοιτητής είναι προστατευόμενο μέλος του, ή της συζύγου η αίτηση υποβάλλεται από τον σύζυγο (πατέρα ή πατρυιό).
- Όταν οι γονείς του φοιτητή είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και ο ίδιος σπουδάζει σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο, προσκομίζονται τα δικαιολογητικά της αλλοδαπής επίσημα μεταφρασμένα με ευθύνη του δικαιούχου. Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση αυτή αφενός η κατοικία της αλλοδαπής λαμβάνεται υπόψη και αφετέρου τα εισοδήματα της αλλοδαπής αθροίζονται με τυχόν εισοδήματα τα οποία δηλώνονται στην Ελλάδα.
- Οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών (ιδιοχρησιμοποιουμένων ή εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα διακόσια (200) τ.μ. με εξαίρεση κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων, όπως οι οργανισμοί αυτοί τοπικής αυτοδιοίκησης προβλέπονταν πριν την ισχύ του Ν.2539/1997 (ΦΕΚ 244Α). Η εξαίρεση αυτή να αποδεικνύεται από επίσημα έγγραφα.
- Διευκρινίζεται ότι στο σύνολο των τετραγωνικών μέτρων (200 τ.μ.) προσμετρώνται τα κενά. Δεν προσμετρώνται τα ημιτελή, οι βοηθητικοί χώροι και τα κατεστραμμένα από σεισμό εφ' όσον υπάρχει βεβαίωση της αρμόδιας Υπηρεσίας. Δεν προσμετρώνται ακόμη τα ερειπωμένα διατηρητέα (ακατάλληλα για οίκηση) εφ' όσον υπάρχει βεβαίωση της αρμόδιας Υπηρεσίας.
- Σε περίπτωση που υπάρχει ποσοστό συνιδιοκτησίας λαμβάνεται υπ' όψη μόνο το ποσοστό. Επίσης δεν προσμετρώνται τα τετραγωνικά μέτρα των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ενοικιαζομένων δωματίων, καθώς και ακίνητα των οποίων η μεταβίβαση πραγματοποιήθηκε μέσα στο προηγούμενο οικονομικό έτος. 
- Φοιτητές υπήκοοι άλλων κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης (Κύπρου κ.λπ.) για απόδειξη α) του εισοδήματος και β) της κυριότητας ή μη κατοικίας (των γονέων ή του ιδίου, ή και των γονέων και του ιδίου αναλόγως ποιών τα εισοδήματα και κατοικίες πρέπει να ληφθούν υπ' όψη), προσκομίζουν βεβαιώσεις από τη Χώρα τους ως εξής: Για το εισόδημα από την αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία σύμφωνα με όσα ορίζονται στο νόμο και την απόφαση και για τις κατοικίες από την αρμόδια Αρχή της Χώρας του (π.χ. οι υπήκοοι Κύπρου από τη Δημοτική και Κοινοτική αρχή). Επίσης θα προσκομίζεται και υπεύθυνη δήλωση του φοιτητή αρμοδίως θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, περί μη ύπαρξης άλλων κατοικιών πέραν όσων στις βεβαιώσεις ρητά αναγράφονται (π.χ. στις συνημμένες δύο βεβαιώσεις).
- Σε περίπτωση εξεύρεσης του εισοδήματος με μετατροπή από ξένο νόμισμα (π.χ. λίρα Κύπρου), για τον υπολογισμό λαμβάνεται υπ' όψη η μέση τιμή του νομίσματος κατά το προηγούμενο έτος από την Τράπεζα Ελλάδος.
- Αν ο φοιτητής ή ο γονέας έχει την πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας με ποσοστό συνιδιοκτησίας όμως, στην πόλη που σπουδάζει ο φοιτητής δικαιούται του επιδόματος.
- Εάν η αίτηση χορήγησης του επιδόματος υποβάλλεται από τον ίδιο το φοιτητή επειδή δεν εμφανίζεται προστατευόμενο μέλος στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος των γονέων, η Δ.Ο.Υ. οφείλει να ελέγχει εάν σύμφωνα με το νόμο είναι προστατευόμενο μέλος και σε καταφατική περίπτωση θα λαμβάνει υπ' όψη το οικογενειακό εισόδημα κ.λπ. των γονέων για τη χορήγηση ή μη του επιδόματος. Δικαιούχος στην περίπτωση αυτή είναι ο γονέας.






- Καταβάλλεται για τους προπτυχιακούς φοιτητές των Ιδρυμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδος, καθώς και των Σχολών του Πανεπιστημίου της Κύπρου που περιλαμβάνονται στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εφ' όσον πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις.


- Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στη Σχολή ή το Τμήμα αυτής ή για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010-2011

              Πρόγραμμα Σπουδών 
      Ακαδημαϊκού  έτους 2010-2011                                         ΕΝΑΡΞΗ                   ΛΗΞΗ
Εγγραφές πρωτοετών 
13-9-2010
30-9-2010
Ανανεώσεις Εγγραφών χειμερινού  Εξαμήνου 
16-9-2010
30-9-2010
Μαθήματα χειμερινού   Εξαμήνου
4-10-2010
14-1-2011
Εξετάσεις  Ιανουαρίου Α΄ Εξαμήνου
     17-1-2011
        28-1-2011
Εξετάσεις  Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου
Β΄ Εξαμήνου  και  άνω   (Α΄  περίοδος )

17-1-2011

28-1-2011
Εξετάσεις  Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου
Β΄ Εξαμήνου και άνω    (Β΄  περίοδος )

31-1-2011

11-2-2011
Ανανεώσεις Εγγραφών  εαρινού Εξαμήνου
14-2-2011
18-2-2011
Μαθήματα εαρινού  Εξαμήνου
21-2-2011
3-6-2011
Εξετάσεις  Ιουνίου    Β΄  Εξαμήνου
6-6-2011
18-6-2011
Εξετάσεις  Ιουνίου    Γ΄  Εξαμήνου και άνω
6-6-2011
18-6-2011
Εξετάσεις περιόδου Σεπτεμβρίου 2011
Α΄    και   Β΄    Εξαμήνου

1-9-2011

23-9-2011
Εξετάσεις περιόδου Σεπτεμβρίου 2011
Γ΄ Εξαμήνου και άνω

1-9-2011

15-9-2011

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ

Θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματική εξέταση των θεωρητικών μαθημάτων των ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ και της ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗΣ την ΠΕΜΠΤΗ 16-9-2010 ως εξής:
ΥΔΡΑΥΛ.ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ: 11:00-13:00
ΕΦΑΡΜΟΣΜ. ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ: 13:00-15:00


Πριν απο την εξεταση των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματικό μάθημα,για την διευκρίνηση τυχόν αποριών, ως εξής:
ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ: 10:00-11:00
ΕΦΑΡΜΟΣΜ. ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ:12:00-13:00

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ


Από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο και από τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), καθώς και των αποφοίτων του Β΄ κύκλου των ΤΕΕ και κατόχων απολυτηρίου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) που εισήχθησαν στα ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 θα γίνουν ως εξής:

1. Από 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2010 για όσους εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
-Αίτηση για εγγραφή.
-Τίτλο απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
-Έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
- Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο (90% και 10%) και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10%)  υποβάλλουν και  νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης.
Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.
Τονίζεται ότι από φέτος οι εισαχθέντες φοιτητές δεν υποχρεούνται να υποβάλλονται  σε ακτινολογικές, παθολογικές και δερματολογικές εξετάσεις.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων σχολών.

2. Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς  στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.

Επισημαίνεται, ιδιαίτερα, ότι όλοι οι νεοεισαχθέντες πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους μέσα στις παραπάνω προθεσμίες και σύμφωνα με το ειδικότερο πρόγραμμα κάθε Σχολής ή Τμήματος. Όσοι δεν θα εγγραφούν στο οριζόμενο χρονικό διάστημα, χάνουν οριστικά το δικαίωμα εγγραφής τους.