Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Εφαρμογές Φωτογραμμετρίας(Ζ' εξάμηνο)

Την Πέμπτη 4/11/2010, την ώρα της θεωρίας (14:00-16:00) δεν θα πραγματοποιηθεί διάλεξη.
Η ώρα της θεωρίας θα χρησιμοποιηθεί για την συμπλήρωση των εργαστηρίων του μαθήματος.
Αναλυτικά το εργαστήριο της 1ης ομάδας θα πραγματοποιηθεί τις ώρες 12:00-15:00
και της 2ης ομάδας τις 15:00-18:00

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26/10/2010

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. Σ.Τ.Εφ.-Α ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
192 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ...!!!
401 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ...!!!
Π.Α.Σ.Π.:192
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:139
Π.Κ.Σ.:66
ΑΡ.ΕΝ.:4

                          ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. Σ.Τ.Εφ.
 
Το νέο ακαδημαϊκό έτος ξεκινά και τα ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή είναι πολλά και σίγουρα η λύση τους δεν είναι η στείρα άρνηση και ο ξύλινος αντιπολιτευτικός λόγος.
Για αυτό και η παράταξη μας αντιπροτείνει συγκεκριμένα πράγματα σε όλες τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν στην υποβάθμιση των σπουδών μας και μας βρίσκουν αντίθετους. Επιπλέον, θεωρούμε πως η λύση στο πρόβλημα της Παιδείας στην Ελλάδα ξεκινά από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και δεν λύνεται με πασαλείμματα στην ανώτατη βαθμίδα της.
Θέλουμε επίσης να ξεκαθαρίσουμε πως για εμάς ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της παιδείας στην Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτος.
 -Θέσεις της Π.Α.Σ.Π. στα ζητήματα που υπάρχουν:
·         Εξεταστικές περίοδοι:
·         Φοιτητικά πάσο:
Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη αδιαφορία από τα αρμόδια υπουργεία σχετικά με την έκδοση των φοιτητικών πάσο. Είναι απαράδεκτο να πληρώνουν οι σπουδαστές την ολιγωρία κάποιων ανεύθυνων.
·         Μείωση προϋπολογισμού Τ.Ε.Ι.:
Η απάντηση μας στους όλο και πιο μειωμένους προϋπολογισμούς των Τ.Ε.Ι. είναι: Άμεση αύξηση της χρηματοδότησης ανάλογη των αναγκών μας. Ισόποση χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων – Τ.Ε.Ι.
·         Μονή Εισαγωγή Φοιτητών:
Κινείται στην σωστή κατεύθυνση στο πλαίσιο της ενιαίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της κινητικότητας των σπουδαστών από ίδρυμα σε ίδρυμα. Τα πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. πρέπει να διέπονται από αντίστοιχους αν όχι ίδιους κανόνες καθώς αποτελούν ισότιμες βαθμίδες της Ανώτατης εκπαίδευσης με διακριτό ρόλο. Βασικό πρόβλημα στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής των ιδρυμάτων, ώστε να καλύψουν όλο αυτό τον όγκο των σπουδαστών. Όσον αφορά τις εξεταστικές περιόδους, προτείνουμε να παραμείνει το σύστημα των εξεταστικών όπως ακριβώς έχει για τους σπουδαστές που μπήκαν με το προηγούμενο σύστημα.

·         Ωρομίσθιοι – Έκτακτοι καθηγητές:
Ο προϋπολογισμός του Τ.Ε.Ι. είναι μειωμένος κατά 33% συγκριτικά με πέρυσι λόγω της οικονομικής κρίσης. Η έλλειψη χρημάτων οδηγεί στην μείωση των ωρομίσθιων καθηγητών που κάνουν τα εργαστηριακά μαθήματα. Συνέπεια αυτού είναι η μείωση των εργαστηριακών τμημάτων. Όλα αυτά θα τα υποστούν οι σπουδαστές οι οποίοι μπαίνουν σε λίστες αναμονής, στοιβάζονται σε εργαστήρια με ελλιπή υλικοτεχνική υποδομή και επιπλέον τώρα υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσουν τελείως κάποια εργαστήρια.
Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Δεν προκαλέσαμε εμείς την κρίση, όμως εμείς την πληρώνουμε. Η παράταξη μας είναι αντίθετη σε όλα όσα συμβαίνουν και κυρίως με τις εκπτώσεις στην γνώση που μας παρέχεται.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού προκειμένου να τελειώσει μια και καλή αυτό το πρόβλημα στα ιδρύματα.
·         Εξαγγελίες της κυβέρνησης για θέματα παιδείας:
1.      Κατάργηση φοιτητικής συμμετοχής στα όργανα συνδιοίκησης – Διορισμός διοικήσεων ιδρυμάτων:
Για την Π.Α.Σ.Π. δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση η φοιτητική συμμετοχή στα όργανα συνδιοίκησης στο όνομα μιας κατ’ επίφαση διαφάνειας. Το δικαίωμα μας αυτό το κερδίσαμε με αγώνες. Στα πλαίσια όμως της διαφάνειας η παράταξη μας προτείνει την επικάλυψη των ονομάτων των σπουδαστών στις εξεταστικές περιόδους στα πρότυπα των πανελληνίων εξετάσεων. Επίσης δεν δεχόμαστε οι διοικήσεις των ιδρυμάτων μας να είναι διορισμένα όργανα του εκάστοτε Υπουργείου Παιδείας και να διοικούν σύμφωνα με τα θέλω και τα πιστεύω του κάθε Υπουργού.
2.      Νέες ειδικότητες – Που θα συμβάλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη:
Η Π.Α.Σ.Π. δεν είναι αντίθετη στην δημιουργία νέων ειδικοτήτων που όντως θα συμβάλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη, όμως θέλουμε να ξεκαθαριστεί ποιες θα είναι αυτές και πως θα συμβάλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη.
3.      Συνενώσεις τμημάτων:
Η Π.Α.Σ.Π. δεν είναι αντίθετη σε συνενώσεις τμημάτων με παράλληλη γενίκευση γνωστικών αντικειμένων υπό την προϋπόθεση πως δεν θα οδηγηθούν αυτά τα τμήματα σε υποβάθμιση.
4.      Επαγγελματικά Δικαιώματα:
Πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα ανά τομέα και εκσυγχρονισμός στις ειδικότητες που ήδη υπάρχουν.
Γενικά οι θέσεις και οι διεκδικήσεις της Π.Α.Σ.Π. είναι:
·         Δημόσια, δωρεάν, σύγχρονη παιδεία για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και ταξικές διακρίσεις.
·         Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης βάση των αναγκών μας.
·         Αλλαγές του θεσμικού πλαισίου προς την κατεύθυνση των αναγκών των σπουδαστών.
·         Περιφρούρηση του ασύλου και των Ακαδημαϊκών Ελευθεριών από τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας.
·         Διαφάνεια στην διαχείριση των οικονομικών. Δημοσιοποίηση των προσόντων αυτών που εργάζονται στα ερευνητικά και ευρωπαϊκά προγράμματα στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.
·         Επικάλυψη του ονόματος των σπουδαστών στις εξεταστικές περιόδους στα πρότυπα των πανελληνίων εξετάσεων.
·         Αύξηση της συμμετοχής των σπουδαστών στο 100% των μελών ΕΠ.
·         Αυτόνομα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών δωρεάν για όλους.
·         Ενιαίο μισθολογικό κλιμάκιο για τους αποφοίτους Πανεπιστημίων – Τ.Ε.Ι.
·         Άμεση εύρεση αιθουσών διδασκαλίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι σπουδαστές. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν τα καινούρια αμφιθέατρα.
·         Δωρεάν πολλαπλά συγγράμματα για όλους. Δωρεάν ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες για όλους.
·         Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους.
·         Άμεση ανέγερση νέων εστιών.
·         Άμεση έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στις ειδικότητες που εκκρεμούν κι εκσυγχρονισμούς των υπαρχόντων.
·         Καμία αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Κ.Ε.Σ.
·         Όχι στην υποβάθμιση των Τ.Ε.Ι. από ανώτατη σε ανώτερη εκπαίδευση.
Οι θέσεις της Π.Α.Σ.Π. για την παιδεία δεν διαπραγματεύονται με καμία κυβέρνηση. Δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από μία αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
 Αγωνιστικά
Π.Α.Σ.Π.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Τα προηγούμενα χρόνια και έπειτα από χρόνιες διεκδικήσεις της Παράταξής μας καθιερώθηκε σε πολλά Τ.Ε.Ι. η δυνατότητα των φοιτητών να σιτίζονται δωρεάν. Με μεγάλη μας έκπληξη παρατηρούμε πως πολλές Διοικήσεις Τ.Ε.Ι. με πρόσχημα την οικονομική κρίση αναιρούν αυτή την κατάκτηση του Φοιτητικού Κινήματος και της παράταξής μας. Για εμάς η παραπάνω κίνηση αποτελεί δείγμα των προθέσεων των διοικήσεων των Ιδρυμάτων ενόψει των σχεδιαζόμενων αλλαγών από το Υπουργείο Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης. Πιστεύουμε πως όλοι οι Φοιτητές πρέπει να σιτίζονται δωρεάν ανεξαρτήτως εισοδήματος όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους φοιτητές να συμμετάσχουν μαζικά στις επερχόμενες Γενικές Συνελεύσεις για την προάσπιση των κεκτημένων τους. Οι Διοικήσεις των Ιδρυμάτων και το Υπουργείο Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης θα μας βρουν απέναντί τους.

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Η ΠΑΣΠ ΣΤΕΦ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ...!!!

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/10 ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ  COSMOS (πρώην ΕΝΑΣΤΡΟΝ) ΠΕΙΡΑΙΩΣ 178 ΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ & ΑΡΓΥΡΟ. 
ΤΙΜΗ : 120€/6ΑΤΟΜΑ

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Χορήγηση συγγραμμάτων σε σπουδαστές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη φοίτησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΥΣ 2010-11
Η Δήλωση Συγγραμμάτων από τους φοιτητές ξεκίνησε στις 4/10/2010και συνεχίζεται κανονικά.Για τους φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη φοίτησης ισχύουν τα εξής:
1)Στη δήλωση συγγραμμάτων που υποβάλλουν στον Εύδοξο θα πρέπει να συμπληρώσουν το πραγματικό εξάμηνο φοίτησης τους (δηλ. αν κάποιος μπαίνει στο 8ο έτος φοίτησης το τρέχον εξάμηνο που πρέπει να δηλώσουν είναι το 15).
2)Οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη φοίτησης δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα εφόσον πληρούνται και οι τρεις παρακάτω προϋποθέσεις
α)Ο αριθμός των συγγραμμάτων που ήδη έχουν παραλάβει δεν υπερβαίνει το συνολικό αριθμό των υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου.
β)Η βιβλιοθήκη του ιδρύματος δεν διαθέτει τα αντίστοιχα συγγράμματα για δανεισμό
γ)Δηλώνουν υπεύθυνα και γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου περί ψευδούς δηλώσεως πως τα συγγράμματα που θα παραλάβουν, τα λαμβάνουν με την μορφή δανεισμού και υποχρεούνται να τα επιστρέψουν μετά την πάροδο ενός έτους στην βιβλιοθήκη του ιδρύματος τους.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ






ΕΡΓΑΣΤΗΙΟ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗΣ 

(ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13-10-2010 ΠΡΟΣ ΕΚΠΛΗΞΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗ Η ΚΛΟΠΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ  ΥΔΡΑΥΛΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ.
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΕΤΕΡΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΩΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ.
ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ.
Π.Α.Σ.Π. Σ.Τ.ΕΦ.
ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Ο ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Θεωρία Σφαλμάτων & Συνορθώσεις Παρατηρήσεων

Οι σπουδαστές μεγαλύτερων εξαμήνων που έχουν ήδη παρακολουθήσει το εργαστηριακό τμήμα του μαθήματος 
σε προηγούμενα εξάμηνα και γράφτηκαν φέτος "ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ" θα επιλύσουν και θα παραδώσουν
ένα θέμα εξαμήνου.
Η εκφώνηση του θέματος (αρχείο Thema.pdf) βρίσκεται
στον διαδικτυακό τόπο του μαθήματος στο ECLASS
(http://eclass.survey.teiath.gr) στο πεδίο:
Έγγραφα>Εργαστήριο>Θέμα Εξαμήνου (ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ).
Για την επίλυση του θέματος κάθε σπουδαστής
θα χρησιμοποιήσει διαφορετική ομάδα δεδομένων,
η οποία θα του υποδειχθεί κατόπιν συνεννοήσεως
με τον διδάσκοντα.  
Εκτός του θέματος θα πραγματοποιηθεί και εξέταση
εργαστηρίου στο τέλος του εξαμήνου.


Τα θέματα θα πρέπει να έχουν παραδωθεί επιλυμένα και με αναλυτική τεχνική έκθεση το αργότερο μέχρι την τελευταία εβδομάδα μαθημάτων πρίν τις διακοπές των Χριστουγέννων

Δεκτά θα γίνουν μόνο τα θέματα εκείνα τα οποία αφορούν σε δεδομένα που έχουν οριστεί σε συνεννόηση με τον διδάσκοντα.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2010-2011(ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ 5-10)







ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Σύμφωνα με την υπ'αριθμό Φ.1/76244/Β3 υπουργική απόφαση ΦΕΚ 957/τεύχοςΒ/30-6-2010, η επιλογή και η διανομή των συγγραμμάτων για το ακ.έτος 2010-11 σε όλα τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας θα γίνεται μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας ΕΥΔΟΞΟΣ(www.eudoxus.gr).

Το τμήμα μας έχει ήδη καταχωρίσει τις απαραίτητες πληροφορίες για τα συγγράμματα που θα διανέμονται στα μαθήματα του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Από 4/10/2010, οι φοιτητές μπορούν να εισέρχονται κατ'ευθείαν στην ιστοσελίδα www.eudoxus.gr,για να δηλώνουν τα συγγράμματα της επιλογής τους,για τα μαθήματα που παρακολουθούν κατα το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Για την δήλωση αυτή είναι απαραίτητη η χρήση των κωδικών πρόσβασης (username/password),που διαθέτουν οι φοιτητές για τις κεντρικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος.Όσοι φοιτητές έχουν μη λειτουργικούς κωδικούς ή δεν έχουν λάβει κωδικούς πρόσβασης,πρέπει να απευθύνονται στη γραμματεία του τμήματος.
Στην ιστοσελίδα www.eudoxus.gr μπορείτε επίσης να βρείτε όλα τα συγγράμματα που έχουν δηλωθεί από όλα τα τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ καθώς και λεπτομερείς οδηγίες για την χρήση της νέας υπηρεσίας.

Σε περίπτωση προβλήματος μπορείτε να απευθυνθείτε στην γραμματεία του τμήματος ή στο γραφείο αρωγής χρηστών ΕΥΔΟΞΟΣ (helpdesk@eudoxus.gr ή 801-11-13600)

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

H ανανέωση εγγραφών παρατείνεται από την Παρασκευή 1/10/2010 στις 24:00 έως την Κυριακή 3/10/2010 στις 24:00

Παρατείνεται για εξαιρετικούς λόγους η ανανέωση εγγραφών από την Παρασκευή 1/10/2010 στις 24:00 έως την Κυριακή 3/10/2010 στις 24:00.
Η ανανέωση αφορά τους πάντες δηλαδή όσους χρωστάνε μαθήματα ή μόνο πτυχιακή εργασία ή πρακτική άσκηση.
Μετά την προθεσμία αυτή καμία ανανέωση δε θα γίνει δεκτή.