Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. Σ.Τ.Εφ. ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ


Ο νέος νόμος πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας μας που ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο με την συναίνεση των δυο μεγάλων κομμάτων και των νεοφιλελεύθερων εξαπτέρυγων τους μας δείχνει για ακόμα μια φορά ότι η γενιά της μεταπολίτευσης που κατέλαβε και διατηρεί την εξουσία με ιδιοκτησιακή αντίληψη εναντιώνεται στη νέα γενιά της χώρας μας , μια γενιά η οποία βιώνει την ανεργία και την ανασφάλεια για το μέλλον της .
Με της αντιδραστικές ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου που φέρνουν την κατάργηση της φοιτητικής συμμετοχής και την συρρίκνωση των σπουδαστικών συλλόγων , παράλληλα και με την κατάργηση του ασύλου προσπαθούν να φιμώσουν και να διαλύσουν το πιο ενεργό , προοδευτικό και μη χειραγωγήσιμο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας το οποίο αποτελούσε και αποτελεί ένα κοινωνικό ανάχωμα απέναντι στις πολιτικές συρρίκνωσης του κοινωνικού ιστού της χώρας . Στην ουσία, ο νέος νόμος πλαίσιο δεν λύνει τα προβλήματα της ανομίας , αδιαφάνειας και διαφθοράς , τα οποία είναι τα προϊόντα του σκληρού καθηγητικού κατεστημένου αλλά στοχοποιεί τους φοιτητές ως τους μοναδικούς υπεύθυνους για όλα τα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης .
Η μεταρρύθμιση την οποία ευαγγελίζεται η Υπουργός παιδείας σε καμία περίπτωση δεν λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανώτατη τεχνολογική εκπαίδευση , καθώς η μη δυνατότητα διενέργειας διδακτορικών κύκλων σπουδών από τα ΤΕΙ σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση τους , οδηγεί στην πλήρη απαξίωση τους  σε σχέση με τα Πανεπιστήμια . Αυτό το νομοσχέδιο είναι η συνέχεια της σφοδρής επίθεσης που δέχονται τα  τελευταία χρόνια τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας . Μίας επίθεσης που μόνο ένα στόχο έχει : ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ . Η δημιουργία φοιτητών δύο ταχυτήτων οδηγεί σε μία κοινωνία δύο ταχυτήτων και κάτι τέτοιο δεν θα αφήσουμε να περάσει .
Οι προοδευτικές δυνάμεις του φοιτητικού κινήματος θα δώσουν απάντηση μέσα από δημοκρατικές και μαζικές διαδικασίες .

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΚΛΕΙΣΤΗ Η Σ.Τ.ΕΦ.-ΑΘΗΝΑΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ Σ.Τ.ΕΦ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ , ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 12 Μ.Μ. ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Επειδή η γνώμη σας μετράει σας καλούμε όλους να ψηφίσετε στην δημοσκόπηση που γίνεται και βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του blog μας.
Διαβάστε εδώ το νομοσχέδιο.

1.ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΩΝ  ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΩΝ  ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
3.ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΩΝ  ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
4.ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ  ΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΩΝ  ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Π.Α.Σ.Π. Τ/Φ
ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ
πηγή:esos.gr

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ


Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
  • Αίτηση για εγγραφή
  • Τίτλο Απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του Λυκείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών
  • Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα
  • Έξι (6) Φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας
  • Εκτός των παραπάνω και μόνο όσοι πέτυχαν με το σύστημα του Ενιαίου Λυκείου (90% και 10%) υποβάλουν και αντίγραφο της βεβαίωσης (πρόσβασης) της παραγράφου 13 του άρθρου 1 του Ν. 2525/1997, όπως συμπληρώθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου του Ν. 2909/2001.
Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και φωτοτυπία αυτής ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.
Σπουδαστές T.E.I. καθίστανται όσοι εγγράφονται σε αυτά μετά από εισαγωγή, μετεγγραφή ή κατάταξη σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Oι εγγραφές των εισαγομένων σπουδαστών γίνονται στο οικείο Tμήμα της Σχολής μέσα στα χρονικά όρια και με βάση τα δικαιολογητικά που ορίζονται εκάστοτε με τις υπουργικές αποφάσεις, για την εισαγωγή νέων σπουδαστών.
Για όσους προέρχονται από μετεγγραφή ή κατάταξη, για την εγγραφή τους απαιτείται η έκδοση σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Tμήματος, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Για λόγους εξαιρετικής ανάγκης,(όπως π.χ. παρατεταμένη θεομηνία, σοβαρή ασθένεια, στράτευση ή απουσία στο εξωτερικό κ.λ.π.), είναι δυνατή η εγγραφή σπουδαστή που καθυστέρησε να εγγραφεί μέσα στις προθεσμίες της προηγούμενης παραγράφου του άρθρου αυτού, με αιτιολογημένη απόφαση του Συμβουλίου του Tμήματος. Σε περίπτωση απόρριψης η αίτηση είναι δυνατόν να επανεξετασθεί από το Συμβούλιο της Σχολής, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου σπουδαστή, η οποία υποβάλλεται σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση της απορριπτικής απόφασης του Tμήματος και στην οποία εκτίθενται και οι λόγοι της καθυστέρησης. Σπουδαστής που δεν γράφτηκε ούτε με τη διαδικασία αυτής της παραγράφου, χάνει το δικαίωμα εγγραφής του στο T.E.I.
Σπουδαστής, που έχει εγγραφεί στο T.E.I. δεν μπορεί να είναι συγχρόνως σπουδαστής και σε άλλο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα εσωτερικού ή εξωτερικού, εκτός όσων μετακινούνται μέσω προγραμμάτων κινητικότητας που χρηματοδοτούνται από την Eυρωπαϊκή Ένωση.

Π.Α.Σ.Π. Τ/Φ
ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ