Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ(ΑΛΥΣΙΔΕΣ)


ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ
Εισαγωγή στην Πληροφορική & τον Προγραμματισμό(1ο εξάμηνο)
Εφαρμογές Προγραμματισμού(4ο εξάμηνο)
Βασικές Αρχές Γεωδαισίας-Τοπογραφίας(1ο εξάμηνο)
Αποτυπώσεις-Χαράξεις(3ο εξάμηνο)
Θεωρία σφαλμάτων & Συνορθώσεις Παρατηρήσεων(2ο εξάμηνο)
Τοπογραφικά Δίκτυα & Υπολογισμοί(3ο εξάμηνο)
Τοπογραφικά Όργανα & Μέθοδοι Μετρήσεων(2ο εξάμηνο)
Τοπογραφικές Ασκήσεις Υπαίθρου(4ο εξάμηνο)
Γενική & Μαθηματική Χαρτιγραφία(3ο εξάμηνο)
Βάσεις Χωρικών Δεδομένων & Ψηφιακή Χαρτογραφία(6 ο εξάμηνο)
Θεματική Χαρτογραφία(3ο εξάμηνο)
Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών(6ο εξάμηνο)
Φωτογραμμετρία I(4ο εξάμηνο)
Φωτογραμμετρία IΙ(5ο εξάμηνο)
Φωτογραμμετρία I(4ο εξάμηνο)
Φωτογραμμετρία IΙΙ(6ο εξάμηνο)
Κτηματολόγιο (5ο εξάμηνο)
Διαχείρηση Γης & Αξίες Ακινήτων(7ο εξάμηνο)

Σημ: Τα προαπαιτούμενα μαθήματα αφορούν όλους τους σπουδαστές και "σπάνε" στο 8ο εξάμηνο(στο πτυχίο)

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

1)ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ-ΧΑΡΑΞΕΙΣ
2)ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ & ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ
3)ΓΕΝΙΚΗ & ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑ
4)ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑ
5)ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ
6)ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΕΤΡΙΑ I
7)ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ
8)ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΕΤΡΙΑ II
9)ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ
10)ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
11)ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΕΡΓΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΕΤΙΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
12)ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
13)ΒΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΩΝ & ΨΗΦΙΑΚΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑ
14)ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
15)ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Αναβολή εξετάσεων μαθημάτων περιόδου Σεπτεμβρίου 2011 της Τετάρτης 28.09.2011

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 28/09 ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 08/10.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου(ΠΑΣΟ)

Για να διαβάσετε το εγχειρίδιο εφαρμογής των φοιτητών πατήστε ΕΔΩ

Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου(ΠΑΣΟ)-Ηλεκτρονική Aίτηση (video)

Για να δείτε το σχετικό video πατήστε ΕΔΩ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΣΟ: Από σήμερα ηλεκτρονικά οι αιτήσεις-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ


Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιείται, από σήμερα 26/09/2011, η διαδικασία υποβολής αίτησης για το φοιτητικό πάσο.Αιτήσεις για νέο δελτίο ειδικού εισιτηρίου δικαιούνται να υποβάλλουν:
α) Οι φοιτητές πλήρους φοίτησης του πρώτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ για όσα έτη απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών προσαυξημένα κατά δύο (2) έτη.
β) Οι φοιτητές μερικής φοίτησης του πρώτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ για διπλάσια έτη από όσα απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.
γ) Οι φοιτητές του δεύτερου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου για όσα έτη διαρκεί η φοίτησή τους σύμφωνα με το εκάστοτε ενδεικτικό πρόγραμμα δεύτερου κύκλου σπουδών.
δ) Οι φοιτητές του τρίτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι διδακτορικού τίτλου για τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους.
ε) Οι φοιτητές-πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων κρατών, οι οποίοι σπουδάζουν σε ημεδαπό ΑΕΙ στα πλαίσια του προγράμματος κινητικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Erasmus» για όσο χρόνο διαρκεί η φοίτησή τους στο ημεδαπό ΑΕΙ.
Η για οποιοδήποτε λόγο διακοπή της φοιτητικής ιδιότητας συνεπάγεται αυτόματα παύση του δικαιώματος κατοχής του δελτίου ειδικού εισιτηρίου, το οποίο στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επιστρέφεται στη Γραμματεία του οικείου Τμήματος.
1. Φοιτητές πρώτου κύκλου σπουδών
Για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική αίτηση χορήγησης ΠΑΣΟ από έναν φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών απαιτούνται οι κωδικοί πρόσβασης (username - password) που χορηγούνται στους εγγεγραμμένους φοιτητές από το οικείο Τμήμα και χρησιμοποιούνται για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο ανήκει.


Σε περίπτωση που ο φοιτητής δεν έχει λάβει τους σχετικούς κωδικούς καθώς και για οποιαδήποτε άλλα προβλήματα πρόσβασης, μπορεί να απευθύνεται στη Γραμματεία του Τμήματός του ή στο Κέντρο Δικτύων του Ιδρύματος του.


Μετά την επιτυχή είσοδό του στο σύστημα ο φοιτητής θα πρέπει να επιβεβαιώσει την ορθότητα των στοιχείων του. Σε περίπτωση που ο φοιτητής διαπιστώσει οποιοδήποτε λάθος θα πρέπει να απευθυνθεί στη Γραμματεία του Τμήματος ή στο Κέντρο Δικτύων του Ιδρύματος του, προκειμένου να γίνει η σχετική διόρθωση. Ακολούθως, ο φοιτητής θα πρέπει να συμπληρώσει τα υπόλοιπα ατομικά στοιχεία που θα του ζητηθούν.


Σημείωση:
Αν είστε φοιτητής του ΤΕΙ Αθήνας και δεν έχετε κωδικό πρόσβασης ηλεκτρονικών υπηρεσιών, μπορείτε να λάβετε τον κωδικό σας αυτοματοποιημένα εδώ
2. Φοιτητές δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών
Οι  φοιτητές του δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών δε θα συνδέονται στο σύστημα με χρήση των κωδικών τους, αλλά θα συμπληρώνουν οι ίδιοι τα ατομικά στοιχεία που θα τους ζητούνται. Kάθε δήλωση του φοιτητή στο πρόγραμμα επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης κατά την έννοια και με τις συνέπειες του ν.1599/1986, συνεπώς οι φοιτητές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε τα στοιχεία που εισάγουν να είναι αληθή και επίκαιρα.


Υποβολή Αίτησης και παραλαβή Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου
Προτού ο φοιτητής προβεί στην υποβολή της αίτησής του θα πρέπει απαραιτήτως να διαβάσει και να αποδεχθεί τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος.


Μετά την εισαγωγή των ατομικών τους στοιχείων, όλοι οι φοιτητές θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:


α) Μεταφόρτωση αρχείου με την προσωπική φωτογραφία του φοιτητή στις προβλεπόμενες διαστάσεις και ανάλυση. Η φωτογραφία αυτή θα εκτυπωθεί από τον ανάδοχο του έργου στο δελτίο ειδικού εισιτηρίου του φοιτητή.


β) Επιλογή του σημείου παράδοσης του ΠΑΣΟ. Σημεία παράδοσης θα υπάρχουν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας στις οποίες υφίσταται τμήμα Α.Ε.Ι..


γ) Επισκόπηση της αίτησης και οριστική υποβολή της. Μετά την υποβολή της αίτησης ο φοιτητής θα περιμένει το σχετικό έλεγχό της από τη Γραμματεία του Τμήματός του και την τελική έγκριση.


δ) Ειδοποίηση του δικαιούχου φοιτητή με sms ή e-mail ή από τον προσωπικό του λογαριασμό στο πληροφοριακό σύστημα για την άφιξη του ΠΑΣΟ στο σημείο παράδοσης που έχει επιλέξει. Το ΠΑΣΟ θα βρίσκεται στο σημείο παράδοσης το πολύ πέντε εργάσιμες ημέρες μετά την έγκριση της αίτησης του φοιτητή από τη Γραμματεία του.
ε) Παραλαβή του ΠΑΣΟ. Ο φοιτητής κατόπιν της σχετικής ειδοποίησης θα μεταβαίνει αυτοπροσώπως στο σημείο παράδοσης και θα παραλαμβάνει το ΠΑΣΟ επιδεικνύοντας την αστυνομική του ταυτότητα και αναφέροντας τον μοναδικό αριθμό του ΠΑΣΟ του, τον οποίο θα έχει λάβει με sms και e-mail. Σε περίπτωση παραλαβής από τρίτο πρόσωπο θα απαιτείται να επιδεικνύεται η σχετική νόμιμη εξουσιοδότηση.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση απώλειας του ΠΑΣΟ από το φοιτητή, η αίτηση επανέκδοσής του θα γίνεται κατόπιν εγκρίσεως από τη Γραμματεία του οικείου Τμήματος. Μετά την ως άνω έγκριση η διαδικασία επαναλαμβάνεται όπως έχει περιγραφεί παραπάνω.
Προθεσμίες
Οι φοιτητές θα μπορούν να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση καθ'όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2011-12. Το ΠΑΣΟ θα βρίσκεται στο σημείο παράδοσης εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την έγκριση της αίτησης του φοιτητή από τη Γραμματεία του οικείου Τμήματος.


Το ΠΑΣΟ θα παραμένει στο σημείο παράδοσης για δύο μήνες από την ημέρα της εκτύπωσής του και τη σχετική ειδοποίηση προς το φοιτητή.  Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν προσέλθει για την παραλαβή του ΠΑΣΟ εντός των δύο μηνών, η αίτησή του θα θεωρείται άκυρη. Εάν ο φοιτητής επιθυμεί να παραλάβει το ΠΑΣΟ μετά το πέρας των δύο μηνών, τότε υποβάλλει νέα αίτηση και ακολουθείται η διαδικασία από την αρχή.
Τι ίσχυε μέχρι σήμερα:
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, εκτυπώθηκαν πάνω από 650.000 δελτία ειδικού εισιτηρίου. Στα Ιδρύματα στάλθηκαν περίπου 505.000 πάσο επιβαρύνοντας τους προϋπολογισμούς τους με πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Είναι προφανές ότι ο αριθμός των δελτίων που διανεμήθηκαν δεν αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση στους πραγματικούς δικαιούχους με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων, του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ).
Το σύνολο των φοιτητών πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου (προπτυχιακοί ως και τα ν+2 έτη σπουδών, μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες), που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα των Ιδρυμάτων, είναι ενεργοί και δικαιούνται πάσο ανέρχεται σε 364.380. Συνεπώς εκδόθηκαν 140.000 περισσότερα πάσο.
Με βάση τους υπολογισμούς του ΟΑΣΑ, κάθε δελτίο ειδικού εισιτηρίου επιφέρει ένα σημαντικό κόστος.Επομένως, η χορήγηση του πάσο σε χιλιάδες μη δικαιούχους, επιφέρει ζημία στα ΜΜΜ αρκετών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.
Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ που δαπανούσαν τα Ιδρύματα μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των φοιτητών για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων φοιτητικής μέριμνας (σίτιση, στέγαση, ανταποδοτικές υποτροφίες κτλ.).
Τι κερδίζει ο φοιτητής με το νέο πάσο;
Τα οφέλη για το φοιτητή είναι πολλαπλά. Συγκεκριμένα:
  • Δεν επιβαρύνεται με τα έξοδα των έντυπων φωτογραφιώνΗ φωτογραφία μπορεί να προέλθει από οποιαδήποτε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο. Το κόστος παραλαβής για το φοιτητή είναι 2,46 ευρώ.
  • Μπορεί να πραγματοποιεί την αίτηση του ηλεκτρονικάχωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική του παρουσία στην γραμματεία του τμήματός του.
  • Μπορεί να παραλαμβάνει το πάσο σε σημεία διανομής που τον εξυπηρετούν καλύτερα, ακόμα και αν αυτά δεν είναι κοντά στο Ίδρυμα όπου σπουδάζει. Σε κάθε περίπτωση ο φοιτητής ειδοποιείται μέσω email και κινητού τηλεφώνου για την παραλαβή του πάσο.
  • Το νέο πάσο έχει τα τελευταία σύγχρονα χαρακτηριστικά ασφαλείας: δεν μπορεί να αντιγραφεί και είναιανθεκτικό στη χρήση.
  • Στο νέο πάσο τα στοιχεία του δικαιούχου αναγράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες. Με τον τρόπο αυτό θα είναι δυνατή η πρόσβαση σε υπηρεσίες προς φοιτητές άλλων χωρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η έκδοση νέων καρτών.
  • Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας για τη χορήγηση του πάσο θα είναι δυνατή η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών προς τους φοιτητές τόσο από τα ιδρύματα και την πολιτεία (πρόσβαση σε εστίες, σίτιση, βιβλιοθήκες κτλ.) όσο και από ιδιώτες.
Αναλυτικές οδηγίες, καθώς και βίντεο επίδειξης υπάρχουν στον διαδικτυακό τόποhttp://paso.minedu.gov.gr , ενώ οι δικαιούχοι θα μπορούν να επικοινωνήσουν με το ειδικό γραφείο αρωγής στο 801-11-31400 (από σταθερό) ή στο 210-7724375 (από κινητό), από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 09:00 ως και τις 17:00
Το υπ. Παιδείας
Το υπ. Παιδείας σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Σκοπός του ηλεκτρονικού πάσο είναι ο εκσυγχρονισμός του τρόπου διανομής και της μορφής του πάσο, καθώς και ο εξορθολογισμός του συστήματος, ώστε οι δικαιούχοι - και μόνο αυτοί - να λαμβάνουν το δελτίο ειδικού εισιτηρίου.

Π.Α.Σ.Π. Τ/Φ
ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

πηγή:esos.gr

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή των εισαγομένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12


Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
  • Αίτηση για εγγραφή
  • Τίτλο Απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του Λυκείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών
  • Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα
  • Έξι (6) Φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας
  • Εκτός των παραπάνω και μόνο όσοι πέτυχαν με το σύστημα του Ενιαίου Λυκείου (90% και 10%) υποβάλουν και αντίγραφο της βεβαίωσης (πρόσβασης) της παραγράφου 13 του άρθρου 1 του Ν. 2525/1997, όπως συμπληρώθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου του Ν. 2909/2001.
Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και φωτοτυπία αυτής ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.
Σπουδαστές T.E.I. καθίστανται όσοι εγγράφονται σε αυτά μετά από εισαγωγή, μετεγγραφή ή κατάταξη σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Oι εγγραφές των εισαγομένων σπουδαστών γίνονται στο οικείο Tμήμα της Σχολής μέσα στα χρονικά όρια και με βάση τα δικαιολογητικά που ορίζονται εκάστοτε με τις υπουργικές αποφάσεις, για την εισαγωγή νέων σπουδαστών.
Για όσους προέρχονται από μετεγγραφή ή κατάταξη, για την εγγραφή τους απαιτείται η έκδοση σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Tμήματος, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Για λόγους εξαιρετικής ανάγκης,(όπως π.χ. παρατεταμένη θεομηνία, σοβαρή ασθένεια, στράτευση ή απουσία στο εξωτερικό κ.λ.π.), είναι δυνατή η εγγραφή σπουδαστή που καθυστέρησε να εγγραφεί μέσα στις προθεσμίες της προηγούμενης παραγράφου του άρθρου αυτού, με αιτιολογημένη απόφαση του Συμβουλίου του Tμήματος. Σε περίπτωση απόρριψης η αίτηση είναι δυνατόν να επανεξετασθεί από το Συμβούλιο της Σχολής, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου σπουδαστή, η οποία υποβάλλεται σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση της απορριπτικής απόφασης του Tμήματος και στην οποία εκτίθενται και οι λόγοι της καθυστέρησης. Σπουδαστής που δεν γράφτηκε ούτε με τη διαδικασία αυτής της παραγράφου, χάνει το δικαίωμα εγγραφής του στο T.E.I.
Σπουδαστής, που έχει εγγραφεί στο T.E.I. δεν μπορεί να είναι συγχρόνως σπουδαστής και σε άλλο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα εσωτερικού ή εξωτερικού, εκτός όσων μετακινούνται μέσω προγραμμάτων κινητικότητας που χρηματοδοτούνται από την Eυρωπαϊκή Ένωση.

Π.Α.Σ.Π. Τ/Φ
ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Απόκτηση δελτίου ειδικού εισητηρίου (ΠΑΣΟ)


Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12  οι φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας θα παραλαμβάνουν το δελτίο ειδικού εισιτηρίου (ΠΑΣΟ), μετά από ηλεκτρονική αίτηση.  Σκοπός της νέας αυτής υπηρεσίας είναι η διάθεση του ΠΑΣΟ με ενιαίο τρόπο και κεντρικό έλεγχο των κριτηρίων διάθεσης, εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια και ελαχιστοποιώντας το διοικητικό φορτίο των Ιδρυμάτων.
Η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου παρέχεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), με την τεχνική υποστήριξη του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ).

Αναμενόμενη ημέρα εκκίνησης της υπηρεσίας: 26 Σεπτεμβρίου 2011

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Έκτακτη ανακοίνωση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Αθήνας

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας ενημερώνει τους φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας ότι το πρόγραμμα της Β΄ εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου θα τηρηθεί πιστά όσον αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής, ανεξάρτητα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Μ.Μ.Μ, διότι δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια αναβολής.

Πρόγραμμα εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2011 (επικαιροποίηση 23.9.2011)


Π.Α.Σ.Π. Τ/Φ 
ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Σπουδαστών των Σχολών  Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ), Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΤΡΟΔ) να παραμείνει το ΤΕΙ Αθήνας ανοικτό, εκτός της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) που παραμένει υπό κατάληψη μέχρι την Τρίτη 27-09-2011, το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας εκτάκτως, σήμερα Τετάρτη 21-09-2011, και παρουσία όλων των φορέων του Ιδρύματος αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1. Να συνεδριάσουν άμεσα τα Συμβούλια των Σχολών:  Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ), Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΤΡΟΔ), για να αποφασίσουν για το πρόγραμμα των εξετάσεων της περιόδου Σεπτεμβρίου 2011.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 07-10-2011. Το πρόγραμμα των εξετάσεων θα αναρτηθεί με ευθύνη των Διευθυντών Σχολών και των Προϊσταμένων Τμημάτων στο site  του Τμήματος και στο site  της Σχολής μέχρι την Παρασκευή 23-09-2011.
2. Με τα δεδομένα αυτά και υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργούν πλήρως όλες οι υπηρεσίες του Ιδρύματος, θα ξεκινήσουν οι εγγραφές των νεοεισερχομένων σπουδαστών από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 07-10-2011. Την ίδια χρονική περίοδο θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των νεοεισερχομένων σπουδαστών και για την υπό κατάληψη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ). Ευθύνη για την απρόσκοπτη εγγραφή των νεοεισερχομένων σπουδαστών θα έχουν αποκλειστικά οι Διευθυντές των Σχολών.
3. Από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 14-10-2011 θα πραγματοποιηθούν οι ανανεώσεις εγγραφών των υπολοίπων εξαμήνων μόνον ηλεκτρονικά.
Προσοχή ανανέωση εγγραφής απαιτείται και για σπουδαστές που οφείλουν μόνο πτυχιακή εργασία ή πρακτική άσκηση ή και τα δύο.
4. Η έναρξη μαθημάτων για τα εξάμηνα Α, Γ, Δ, Ε, ΣΤ και Ζ, εκτός του Β, θα γίνει τη Δευτέρα 10-10-2011.

                                                       Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας
ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Σ.Τ.Εφ ΑΘΗΝΑΣ Η ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 
26-09-11 ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΝΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ

ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η Σ.Τ.Εφ ΑΘΗΝΑΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/9

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


Πριν από κάποιες ημέρες, έγινε γνωστό από τα ΜΜΕ, πως τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε 17 ειδικότητες των ΤΕΙ τα οποία είχαν αποσταλεί εδώ κι 8 μήνες στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τα συναρμόδια Υπουργεία, χαρακτηρίστηκαν μη νόμιμα κι επιστράφηκαν για τις απαιτούμενες διορθώσεις. Η  ΠΑΣΠ ΤΕΙ χαρακτηρίζει, απαράδεκτη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά το ζήτημα της έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Δεν είναι δυνατό, η πολιτική της Κυβέρνησης μετά από εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, προ διετίας σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ Αθήνας να παραμένει μετέωρη καθώς είναι ξεκάθαρο πλέον πως οι σπουδαστές απαιτούν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα σε συνδυασμό με τη διασφάλιση ίσων δυνατοτήτων στην αγορά εργασίας.
Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ, ξεκαθαρίζει τα εξής αναφορικά με το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων:
  • Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλα τερτίπια από παράγοντες τόσο του Υπουργείου Παιδείας, όσο και των διαφόρων συντεχνιών, του ΤΕΕ και του ΓΕΩΤΕΕ.
  • Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας και τα συναρμόδια Υπουργεία τη μετεξέλιξη της ΕΕΤΕΜ σε επιμελητηριακό φορέα, ο οποίος θα απονέμει τα δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ, για να καμφθούν οι αντιδράσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  • Δεν είναι λογικό, σε μια περίοδο ανοίγματος μιας πλειάδας επαγγελμάτων, άστοχες ενέργειες πολιτικού και υπαλληλικού προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας να τις χρεώνονται οι σπουδαστές και οι απόφοιτοι των ΤΕΙ. Αν κάποιοι έχουν επιλέξει να είναι υπάλληλοι των διαφόρων συντεχνιών, είναι πρόβλημά τους και θα το αντιληφθούν σύντομα.
  • Παράλληλα με την έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να δεσμευτεί γραπτώς στην ισότιμη ένταξη των αποφοίτων ΤΕΙ στη βαθμίδα 6 στο προς διαμόρφωση Εθνικό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων, καθώς είναι νωπές στη μνήμη μας οι προσπάθειες για την παράνομη παγκόσμια πρωτοτυπία αναγνώρισης του 5ετούς ενιαίου  κύκλου σπουδών ως MASTER σε πολυτεχνικές και γεωπονικές σχολές.
Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ, ξεκαθαρίζει πως δεν κάνει βήμα πίσω από όσα έχει κατά καιρούς αναφέρει. Το ποτήρι ξεχείλισε από οργή. Καλούμε τους σπουδαστές μετά την ολοκλήρωση των εξεταστικών τους περιόδων σε μαζική συμμετοχή σε Γενικές Συνελεύσεις με στόχο την κατάκτηση όσων θα έπρεπε να μας είχαν αποδοθεί εδώ και χρόνια, μέσα από πολύμορφες δράσεις αγώνα.


Ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ
Αλέξανδρος Π. Θεοδωράκος

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΣτΕ: Παράνομα 5 σχέδια ΠΔ για επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων ΤΕΙ


Παράνομα έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας πέντε σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούσαν την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων πτυχιούχων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.). Κατόπιν αυτού μπλοκάρεται η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων πτυχιούχων 17 τμημάτων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τ.Ε.Ι.

Πρώτον, οι δικαστές επισημαίνουν ότι ως προϋπόθεση για την άσκηση επαγγέλματος ενός πτυχιούχου των Τ.Ε.Ι. είναι η εγγραφή του ως "μέλους του διευρυμένου Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος" και η χορήγηση της σχετικής άδειας από αυτό.
Όμως, από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμοι, Προεδρικά Διατάγματα κ.λπ.) δεν προβλέπεται πουθενά η σύσταση του "διευρυμένου Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος", απλώς η δημιουργία, η οργάνωση, η λειτουργία και οι αρμοδιότητες του επίμαχου Επιμελητηρίου, "προς το παρόν μελετώνται και σχεδιάζονται", σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας.

Κατόπιν αυτών το Συμβούλιο της Επικρατείας υπογραμμίζει ότι μη νομίμως, ανατίθεται η χορήγηση της αδείας άσκησης επαγγέλματος "στο διευρυμένο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος", ήτοι σε φορέα ο οποίος δεν προβλέπεται από το ισχύον δίκαιο".

Δεύτερον, οι δικαστές τονίζουν ότι τα πέντε διατάγματα πρέπει να καθορίζουν, κατά τρόπο σαφή και ορισμένο, τις προϋποθέσεις χορηγήσεως της σχετικής αδείας.

Όμως, τα σχέδια διαταγμάτων, συνεχίζουν οι γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ δεν καθορίζουν με σαφήνεια και κατά τρόπο συγκεκριμένο τις προϋποθέσεις αυτές, αλλά "αναφέρουν απλώς ότι η οριοθέτηση του πεδίου ασκήσεως της επαγγελματικής δραστηριότητας των πτυχιούχων και η εξέλιξή τους γίνεται με βάση τρία "επίπεδα επιστημονικής, τεχνικής και επαγγελματικής ευθύνης που αντιστοιχούν σε συνήθεις δραστηριότητες, προωθημένες δραστηριότητες και εξειδικευμένες δραστηριότητες" και αναθέτουν τον προσδιορισμό των επιπέδων αυτών "στο διευρυμένο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος", ήτοι σε άλλο φορέα, και μάλιστα μέλλοντα να συσταθεί".

Έτσι και για το δεύτερο αυτό λόγο τα διατάγματα δεν είναι νόμιμα.

Τρίτον, είναι παράνομα τα διατάγματα, καθώς όπως προκύπτει το Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ) και το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ) κατά την κοινή συνεδρίασή τους που είχαν τον Ιούλιο του 2010 γνωμοδότησαν για τα πέντε αυτά σχέδια διαταγμάτων που κατατέθηκαν στο ΣτΕ για επεξεργασία μόνο επί των κοινών ρυθμίσεών τους και επί του συνόλου των ρυθμίσεων ορισμένων άλλων διαταγμάτων τα οποία όμως δεν στάλθηκαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για επεξεργασία.
Εφόσον όμως το ΣΑΠΕ και το ΣΑΤΕ κατά την επίμαχη κοινή συνεδρίασή τους δεν γνωμοδότησαν επί του συνόλου των πέντε αυτών διαταγμάτων όπως προβλέπει η νομοθεσία, για το λόγο αυτό κρίθηκαν παράνομα από το ΣτΕ.

Τέταρτον, οι δικαστές σημειώνουν ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία (Ν. 3794/2009) οι προϋποθέσεις ασκήσεως επαγγελματικής δραστηριότητας των πτυχιούχων Τ.Ε.Ι., απαιτείται "να προσδιορίζεται, κατά τρόπο σαφή και συγκεκριμένο, το είδος των επαγγελματικών πράξεων, τις οποίες οι πτυχιούχοι δικαιούνται να ασκήσουν".

Επίσης, από τα διατάγματα που θα καθορίζουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Τ.Ε.Ι. πρέπει να προκύπτει ότι "τα κριτήρια, με βάση τα οποία γίνεται ο καθορισμός της επαγγελματικής δραστηριότητας των πτυχιούχων Τ.Ε.Ι., αντιστοιχούν προς τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, τις οποίες έχουν πράγματι αποκτήσει και οι οποίες καθιστούν τους πτυχιούχους ικανούς να ασκήσουν συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα".

Με τα πέντε επίμαχα διατάγματα, υπογραμμίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας των πτυχιούχων συγκεκριμένων, "ρητώς κατονομαζόμενων Τμημάτων των Τ.Ε.Ι., καθώς και από τους πτυχιούχους "των ισότιμων και αντίστοιχων Τμημάτων"". Και συνεχίζουν οι δικαστές: "Η αναφορά, όμως, σε πτυχιούχους "ισότιμων και αντίστοιχων Τμημάτων" προς τα ρητώς κατονομαζόμενα, χωρίς επακριβή προσδιορισμό των άλλων Τμημάτων, τα οποία, άλλωστε, είναι ήδη υφιστάμενα και συνεπώς γνωστά στη Διοίκηση, δεν είναι νόμιμη, διότι με την αόριστη αυτή αναφορά δεν μπορεί να διαγνωσθεί και να αξιολογηθεί εάν η επιτρεπόμενη στους πτυχιούχους των Τμημάτων αυτών επαγγελματική δραστηριότητα στοιχεί προς τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις τους, όπως προκύπτουν από το περιεχόμενο των σπουδών τους".

Τα διατάγματα αφορούν την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των εξής Τμημάτων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τ.Ε.Ι.:1) Πολιτικών Δομικών Έργων, 2) Πολιτικών Έργων Υποδομής, 3) Τοπογραφίας, 4)Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, 5) Κλωστοϋφαντουργίας, 6) Οχημάτων, 7)Τεχνολογίας Αεροσκαφών, 8) Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, 9)Ηλεκτρολογίας, 10) Μηχανολογίας, 11) Ενεργειακής Τεχνολογίας, 12)Αυτοματισμού, 13) Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος, 14) Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, 15) Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, 16) Οικολογίας και Περιβάλλοντος, 17) Μηχανικών Ναυπηγικής.

ΠΗΓΗ : ΣΚΑΪ.gr

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΙΚΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ



ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 07/09/11. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ :
Π.Α.Σ.Π. :82
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ : 77
Μ.Α.Σ. : 70
ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ : 61
ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ : 44

ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 07/09/2011
Ο πρόσφατος νόμος για την Παιδεία ψηφίστηκε με ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση. Συναίνεση όμως δε σημαίνει πως αρκεί να συμφωνούν απλά μεταξύ τους οι  κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι. Συναίνεση σημαίνει πως στο εξαγώγιμο προϊόν συνεισφέρουν και οι υπόλοιπες παραγωγικές  μονάδες όπως ακαδημαϊκοί  και φοιτητές. Γιατί τελικά, αυτοί είναι που θα κληθούν να θέσουν σε εφαρμογή τον νέο νόμο και θα φροντίσουν για την απρόσκοπτη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Άλλωστε, η προπαρασκευή και η ψήφιση ενός νόμου αποτελούν το ήμισυ του επιθυμητού αποτελέσματος. Το άλλο μισό εξαρτάται από την πιστή εφαρμογή του. Στην πραγματικότητα, ο νέος νόμος δε διασφαλίζει πως ξημερώνει μια διαφορετική μέρα για τα ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Μια μέρα που θα τα βρει εκσυγχρονισμένα και βελτιωμένα σε όλα τα επίπεδα, έτοιμα να προσφέρουν στη νεολαία και στην κοινωνία νέες ευκαιρίες  και νέες προοπτικές.
Ακόμη  μια φορά λοιπόν μέσα στα τελευταία τριάντα χρόνια που μια κυβέρνηση επιδιώκει να βαφτίσει μια αποτυχημένη προσπάθεια, στην  προκειμένη περίπτωση μια διοικητική αναπροσαρμογή, ως “μεταρρύθμιση”.  Δυστυχώς μπορεί να μη χρειάζεται μεγάλος κόπος για να βάλει κάποιος εισαγωγικά στη λέξη μεταρρύθμιση, χρειάζεται όμως πολύ μεγάλη  προσπάθεια και πολλά πράγματα, πολλά περισσότερα από μια συναίνεση, ώστε να σβηστούν τα εισαγωγικά αυτά . Χρειάζεται θέληση, αποφασιστικότητα, διάθεση σύγκρουσης με μηχανισμούς και κατεστημένα, ανιδιοτέλεια, παραμερισμός συντεχνιακών λογικών και λογικών εξυπηρέτησης συμφερόντων “τρίτων”, σεβασμός στο διάλογο, σε αξίες και ιδανικά, σεβασμός στην Παιδεία στους νέους ανθρώπους και στην κοινωνία. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν ριζικά την καθημερινότητα των Ιδρυμάτων και θα διαμορφώσουν ένα νέο τοπίο στο χώρο της Παιδείας απαλλαγμένο εντελώς από σκιές και φαντάσματα του παρελθόντος.

Γι’ αυτό η Π.Α.Σ.Π. διεκδικεί :

  • Δημόσια, δωρεάν, σύγχρονη παιδεία για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και ταξικές διακρίσεις.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης βάση των αναγκών μας.
  • Περιφρούρηση του ασύλου και των Ακαδημαϊκών Ελευθεριών από τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας.
  •   Κατάργηση του ( ν+2 ).
  • Διεκδικούμε άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού προκειμένου να τελειώσει μια και καλή αυτό το πρόβλημα στα ιδρύματα.
  •  Αυτόνομα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών δωρεάν για όλους.
  • Δικαίωμα αυτόνομων διδακτορικών στα Τ.Ε.Ι.
  • Έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων όπου εκκρεμούν και εκσυχρονισμό των υπάρχοντων- Ενιαία επιμελητηριακή ένωση.
  • Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους.
  • Ανασύσταση Ε.Φ.Ε.Ε. – Ε.Σ.Ε.Ε.
  • Δωρεάν πολλαπλά συγγράμματα για όλους. Δωρεάν ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες για όλους.
  • Καμία αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Κ.Ε.Σ.
  • Όχι στην υποβάθμιση των Τ.Ε.Ι. από ανώτατη σε ανώτερη εκπαίδευση.

Σε μια εποχή που η καλπάζουσα ανεργία εξελίσσεται ως η μεγαλύτερη μάστιγα της νεολαίας, ένας νόμος που αφορά την εκπαίδευση και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων, θα έπρεπε να αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο κάθε κυβέρνησης για την καταπολέμηση αυτής. Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε, δυστυχώς δεν αποδεικνύεται τέτοιο όπλο, υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον της νέας γενιάς και κατ’ επέκταση της χώρας.
      Οι θέσεις της Π.Α.Σ.Π. δε διαπραγματέυονται με καμία κυβέρνηση. Δε δεχτήκαμε, δε δεχόμαστε και δε θα δεχτούμε τη κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
      Για όλα τα παραπάνω καλούμε το σύνολο της σπουδαστικής κοινότητας μας σε συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Πέμπτη 08/09/11 και κατάληψη της σχολής εώς και τη Τετάρτη 14/09/11, οπότε και θα πραγματοποιηθεί εκ νέου Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.
Αγωνιστικά
Π.Α.Σ.Π.