Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΣΠ Σ.Τ.Εφ-Σ.Δ.Ο ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ

Δεν προκαλεί πλέον έκπληξη σε κανέναν η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, στην οποία ναι μεν ξεκαθαρίζει ότι η σίτιση δεν καταργείται (προς το παρών τουλάχιστον) αλλά εξηγεί ότι πρόκειται για μείωση των κονδυλίων για την σίτιση που θα ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο λόγος που δεν μας εκπλήσσει η ανακοίνωση του Υπουργείου είναι η συνεχής ισοπέδωση των δικαιωμάτων των σπουδαστών και της σπουδαστικής μέριμνας. Η Υπουργός προφανώς επικαλέστηκε μειώσεις που επιβλήθηκαν σε όλα τα υπουργεία με την τροποποίηση του προϋπολογισμού, φθηνές δικαιολογίες που πλέον δεν πείθουν κανέναν εκτός από το επιτελείο της. Είναι ντροπή τους να αποφασίζουν μειώσεις στην σίτιση, απόφαση που έχει και συμβολικό χαρακτήρα εκτός από τον ξεκάθαρο ¨λογιστικό¨ στόχο της μείωσης της χρηματοδότησης στα ΤΕΙ και στα Πανεπιστήμια. Την στιγμή που με πρόσχημα την οικονομική κρίση, την έγκριση της νέας «δόσης» του δανείου και το PSI, μειώνουν μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν την φορολογία και κατεδαφίζουν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους επιβαρύνοντας έτσι τους οικονομικά ασθενέστερους, έρχεται το Υπουργείο να κόψει την χρηματοδότηση για την σίτιση των σπουδαστών, που δεν έχουν πλέον την υποστήριξη από το σπίτι τους, καθώς οι οικογένειες τους δεν αντέχουν πλέον τόσα βάρη.
Η δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους σπουδαστές ήταν ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα της Πανελλήνιας ΑγωνιστικήςΣπουδαστικής Παράταξης. Μετά από αγώνες και διεκδικήσεις των σπουδαστών κατοχυρώθηκε η δωρεάν σίτιση και σήμερα απειλείται επειδή σε κάποιους δεν βγαίνουν τα νούμερα… Επίσης πάγιο αίτημα μας αποτελεί και η αύξηση της χρηματοδότησης στα Τ.Ε.Ι. και ισάξια με τα Πανεπιστήμια. Φαίνεται πως το ερμήνευσαν λίγο διαφορετικά και αντί για ισόποση αύξηση μας επιβάλουν ισόποση μείωση αφού κόβουν και από τα Πανεπιστήμια 3 εκατομμύρια ευρώ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει όλοι οι σπουδαστές ενωμένοι να αντιδράσουμε μαζικά. Για όλα αυτά που μας ετοιμάζουν ή που ήδη μας επιβάλουν πρέπει να πάρουν μια απάντηση και να περιμένουν πως θα μας βρουν μπροστά τους.


ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ........

12 Φεβρουαρίου 2012,το χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα αυτής της χώρας καταδικάζει τη γενιά μας να ζήσει σε ένα κοινωνικό-οικονομικό και συνάμα πολιτισμικό μεσαίωνα, ύστερα από την ψήφιση του Μνημονίου 2 και των νέων μέτρων λιτότητας.
Χρεωκοπία, μείωση χρέους, ανάπτυξη, αποτελούν την μόνιμη δικαιολογία της εκάστοτε κυβερνήσεως που ουσιαστικά υπερψηφίζει την καταδίκη της οικονομίας και του βιοτικού επιπέδου μας .
Η απάντησή σας στην κρίση αυτή είναι η μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, μείωση κατώτατου μισθού και απολύσεις στον δημόσιο τομέα, με αντιστρόφως ανάλογες αυξήσεις στις τιμές όλων των αγαθών, την ώρα που οι εξαγγελίες σας για ανάπτυξη αποτελούν λεκτικά πυροτεχνήματα στα παράθυρα των καναλιών.
Η πολιτική που ακολουθείτε τα τελευταία 2 χρόνια, έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη ύφεση και επιπλέον νέα σκληρά οικονομικά μέτρα, τα οποία επί της ουσίας συντηρούν το κοινωνικοπολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε.
Δεν θέλουμε η γενιά μας να ακολουθήσει την πορεία της γενιάς της Μεταπολίτευσης. Μιας γενιάς η οποία είναι υπεύθυνη για την κατάσταση αυτής της χώρας. Οι άνθρωποι αυτοί που καπηλεύτηκαν τους αγώνες των φοιτητών εκείνο τον Νοέμβρη του ’73 για μια Δημοκρατική Ελλάδα, οι ίδιοι άνθρωποι θέτουν εκβιαστικά διλήμματα που οι συνέπειες των απαντήσεών τους θα μας οδηγήσουν στο ίδιο ακριβώς σημείο, τον «ΓΚΡΕΜΟ». Οι ιδέες της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης δεν συμπορεύονται σε καμία περίπτωση με την μνημονιακή πολιτική που ακολουθείτε. Θα βρισκόμαστε ενάντια σε κάθε πολιτική σας ενέργεια που οδηγεί την νεολαία σε απόγνωση και συνθλίβει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της.



Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. Σ.Τ.Εφ.                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π Σ.Δ.Ο.


ΧΩΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ                                                           ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

Οι αλλαγές που έγιναν από την απεργία της Παρασκευής έχουν ως εξής:

Εφαρμογές Προγραμματισμού (4ο εξάμηνο) πάει για τις 14/2 και ώρα 19:00-21:00

Θεματική Χαρτογραφιά (3ο εξάμηνο) πάει για τις 15/2 και ώρα 16:30-18:30

Φωτογραμμετρία III (6ο εξάμηνο) πάει για τις 16/2 και ώρα 19:00-21:00

Κτηματολόγιο (5ο εξάμηνο) πάει για τις 17/2 και ώρα 16:30-18:30

Οι παλαιότερες αλλαγές ισχύουν ως έχουν!

Π.Α.Σ.Π Τ/Φ
ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι (1ο εξάμηνο)


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΦΕΒΡ 2012

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ (6ο εξάμηνο)

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΟ ΤΕΣΤ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ
ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ‘ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ’ [ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012].

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ 10.2.2012

Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/2/2012 ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΛΟΓΩ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ.

Π.Α.Σ.Π Τ/Φ
ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Οι εξετάσεις των μαθημάτων της Τρίτης 7/2/2012 που αναβλήθηκαν, θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως


Οι εξετάσεις για τα μαθήματα της Α΄ περιόδου χειμερινού εξαμήνου που αναβλήθηκαν την Τρίτη 7/2/2012, θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ(3ο εξάμηνο)

Σχετικά με τις εξετάσεις του μαθήματος Τοπογραφικά Δίκτυα και Υπολογισμοί

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (6ο εξάμηνο)

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΣΤΑ ΣΓΠ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΩΡΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ (7ο εξάμηνο)

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΣΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΓΠ

Οι εξετάσεις των μαθημάτων της Τρίτης 7/2/2012 που αναβλήθηκαν, θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως

Οι εξετάσεις για τα μαθήματα της Α΄ περιόδου χειμερινού εξαμήνου που αναβλήθηκαν την Τρίτη 7/2/2012, θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 7-2-12 ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ.
Π.Α.Σ.Π Τ/Φ
ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ


Τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις στις κατά τόπους ΔΟΥ και να λάβουν το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ, εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους, έχουν οι οικογένειες φοιτητών οι οποίοι σπουδάζουν σε πόλεις που βρίσκονται μακριά από την κύρια κατοικία τους.

ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ(5ο εξάμηνο)

Αποτελέσματα γραπτής εξέτασης 31/01/2012 εργαστηρίου Τηλεπισκόπησης

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ (6ο εξάμηνο)

Κατά την α' και β' γραπτή προαγωγική εξέταση (Φεβρουάριος 2012) στο θεωρητικό μέρος του μαθήματος η εξεταστέα ύλη έχει ως ακολούθως

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ(4ο εξάμηνο)

Επίδειξη γραπτών εξέτασης εργαστηρίου "Τοπογραφικές Ασκησείς Υπαίθρου"

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ(4ο εξάμηνο)

Αποτελέσματα γραπτής εξέτασης 01/02/2012 εργαστηρίου Τοπογραφικές Ασκήσεις Υπαίθρου