Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ-ΧΑΡΑΞΕΙΣ (3ο εξάμηνο)



Εξετάσεις εργαστηρίου



Οι  γραπτές  εξετάσεις  του εργαστηρίου του μαθήματος του Γ΄  εξαμήνου «Αποτυπώσεις  –Χαράξεις» θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 στις  8:00 και  στις 11:00 ακριβώς, αναλόγως του τμήματος που είναι εγγεγραμμένος ο κάθε φοιτητής. Η αξιολόγηση των φοιτητών θα περιλαμβάνει  τη  γραπτή εξέταση για  1-2 ώρες  και την παράδοση του θέματος του εξαμήνου. Η ημερομηνία παράδοσης του φακέλου του εξαμηνιαίου θέματος θα ορισθεί σε νέα ανακοίνωση.
Α) Γραπτή εξέταση
Η γραπτή εξέταση θα περιλαμβάνει  ερωτήσεις  – ασκήσεις πάνω στις διαδικασίες του εργαστηρίου. Οι  φοιτητές θα πρέπει να γνωρίζουν τις διαδικασίες της αποτύπωσης και της χάραξης (θεμελιώδη προβλήματα, επίλυση όδευσης, χωροστάθμησης, ταχυμετρία, διαδικασία χάραξης γεωτεμαχίου). Η διάρκεια της εξέτασης, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θα είναι 1-2 ώρες και θα απαιτείται η χρήση υπολογιστή τσέπης.  Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί με κλειστά βιβλία και σημειώσεις.
Β) Παράδοση θεμάτων (σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί)
Η κάθε ομάδα θα παραδώσει ένα φάκελο, ο οποίος θα περιέχει:
Ομαδικά: α) 1 CD με τα ψηφιακά αρχεία της ομάδας (σχέδιο σε ψηφιακή μορφή – αποτύπωση, όδευση, χάραξη, κάναβος, υπόμνημα,  σημείο Βορρά – τα αρχεία  πρωτογενών  μετρήσεων  του καταγραφικού, τις συντεταγμένες ταχυμετρικών σημείων, τις τεχνικές εκθέσεις αν υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή, κ.λπ.), β) το αυτοσχέδιο, γ) το διάγραμμα της όδευσης και τις δ) εξασφαλίσεις. Ατομικά ο κάθε φοιτητής: Κατάλληλη νάιλον θήκη, η οποία θα περιέχει:
1) Τις  μετρήσεις, τα φύλλα επίλυσης των οπισθοτομιών και την  τεχνική έκθεση της οπισθοτομίας.
2) Τις μετρήσεις, φύλλα επίλυσης όδευσης και χωροστάθμησης, τον πίνακα με τις συντεταγμένες και τα υψόμετρα των σημείων της όδευσης, την επίλυση των πρώτων ταχυμετρικών σημείων (5 σημεία) που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο «με το χέρι» και την τεχνική έκθεση για την αποτύπωση.
3) Τους υπολογισμούς  για την εύρεση των στοιχείων της χάραξης  και την  τεχνική έκθεση για τη χάραξη του γεωτεμαχίου.Τα τελικά αποτελέσματα του εργαστηρίου θα ανακοινωθούν μετά τη διαδικασία της γραπτής εξέτασης της θεωρίας. Στην τελική αξιολόγηση θα μετρήσουν η παράδοση του θέματος και η γραπτή εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου