Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Φοιτητικός διαγωνισμός «Καινοτόμος Ιδέα-Προϊόν/Υπηρεσία»

Στο πλαίσιο των δράσεων της προώθησης της Επιχειρηματικής Κουλτούρας η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του ΤΕΙ Αθήνας διοργανώνουν για πρώτη φορά Φοιτητικό Διαγωνισμό ‘Καινοτόμου Ιδέας – Προϊόντος/Υπηρεσίας' σε θεματικές ενότητες που ανταποκρίνονται στα γνωστικά αντικείμενα όλων των Σχολών και Τμημάτων του Ιδρύματος.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη, η προβολή και η Βράβευση των πέντε (5) καλύτερων Καινοτόμων Ιδεών, μία ανά θεματική ενότητα.
Στόχοι του διαγωνισμού είναι:
1. Η διάχυση της έννοιας της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας στους νέους επιστήμονες.
2. Η καλλιέργεια και η ενθάρρυνση του Καινοτομικού Επιχειρηματικού Πνεύματος με βάση τη λογική ότι η δημιουργία είναι κοινωνική προσφορά.
3. Η αύξηση της αυτοπεποίθησης ότι ‘μπορούμε να συλλάβουμε, να σχεδιάσουμε και να παράξουμε καινοτομικά προϊόντα και υπηρεσίες και δεν είμαστε μόνο καταναλωτές'.
4. Η καλλιέργεια του πνεύματος της υγιούς άμιλλας γύρω από το ‘καινοτομείν΄ και το ‘ευφυές και υγιές επιχειρείν'
Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό Καινοτόμου Ιδέας – Προϊόντος έχουν όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες όλων των Τμημάτων του ΤΕΙ Αθήνας, καθώς και οι απόφοιτοι του Ιδρύματος των ακαδημαϊκών ετών 2010-11 και 2011-12, είτε ατομικά, είτε σε ομάδες το πολύ έως τριών ατόμων.
Είναι προφανές ότι οι ιδέες που θα υποβληθούν θα μπορούσαν να σχετίζονται με τη θεματολογία των πτυχιακών εργασιών και της πρακτικής άσκησης ή να είναι ανεξάρτητες.
Επίσης οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό είναι δυνατόν να αποτελούνται από φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι δεν θεραπεύουν το ίδιο γνωστικό αντικείμενο (διαθεματικές και διεπιστημονικές προσεγγίσεις).
Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προτάσεων στο διαγωνισμό είναι η 31 Ιανουρίου του 2013.
Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από Επιστημονική Επιτροπή, η οποία στελεχώνεται από Καθηγητές και μέλη Συλλογικών Φορέων που σχετίζονται με την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα.
Στα κριτήρια αξιολόγησης περιλαμβάνονται
1.Η πρωτοτυπία της ιδέας ώστε να μπορεί να ορισθεί ως καινοτομία,
2.Η πληρότητα περιγραφής της ιδέας με βάση τις απαιτήσεις του διαγωνισμού,
3.Η κοινωνική προσφορά της ιδέας
4.Η δυνατότητα μετεξέλιξής της σε βιώσιμο, εκμεταλλεύσιμο προϊόν ή υπηρεσία.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: http://www.moke.teiath.gr/diagonismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου