Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Νέα υπηρεσία με προσφορές για τους σπουδαστές

Νέα υπηρεσία με προσφορές για τους σπουδαστές του δημιούργησε το ΤΕΙ Αθήνας. Στην ιστοσελίδα offers.teiath.gr οι σπουδαστές μπορούν να βρουν προσφορές από τα τοπικά καταστήματα στην περιοχή του ΤΕΙ.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Την Παρασκευή 19-04-2013, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ με τον Ειδικό Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Υ.Π.Ε.Κ.Α, κ. Μωυσή Κουρουζίδη, μετά από σχετικό αίτημα της Ένωσης.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Διευκρινίσεις για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

Οδηγίες προς τις εφορίες έδωσε το υπουργείο Οικονομικών να δέχονται από τους φοιτητές για τη χορήγηση του Στεγαστικού επιδόματος των χιλίων ευρώ τα δικαιολογητικά που απαιτούνται , χωρίς την επικύρωση , έδωσε με εγκύκλιο.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Βράβευση πτυχιακών εργασιών σπουδαστών της ΣΤΕΦ


O νέος Χάρτης των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ σύμφωνα με τα 36 Προεδρικά Διατάγματα

Ο νέος Ακαδημαικός Χάρτης των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, όπως αυτός διαμορφώνεται με τα 36 Προεδρικά Διατάγματα, η αποστολή των οποίων ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη , προς επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Από το νέο «χάρτη» έχει αφαιρεθεί η Ομοσπονδοποίηση των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ κάτι που προκύπτει και από το γεγονός ότι στα 36 Προεδρικά Διατάγματα δεν γίνεται καμία αναφορά και Συνομόσπονδα ΑΕΙ , όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από τον υπουργό Παιδείας. Δείτε εδώ το αρχικό Χάρτη που ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στις 19 Μαρτίου, όπου δίπλα στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αναφέρει σε παρένθεση π.χ, Αττικό ΤΕΙ.
Ο ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ: Δείτε εδώ το νέο Χάρτη , όπως αυτός διαμορφώνεται από τα 36 Προεδρικά Διατάγματα και δεν συμπληρώνεται με την ονομασία "Ομόσπονδο...".


ρεπορτάζ: esos.gr

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Τοπογραφικές Ασκήσεις Υπαίθρου (4ο εξάμηνο)

Αναβολή αναπλήρωσης θεωρίας Τοπογραφικές Ασκήσεις Υπαίθρου Τετάρτη 24-04-2013

Στάλθηκαν και τα τελευταία ΠΔ για το Σχέδιο Αθηνά στο ΣτΕ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η αποστολή των Προεδρικών Διαταγμάτων για το Σχέδιο Αθηνά στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η αποστολή των Προεδρικών Διαταγμάτων είχε ξεκινήσει σταδιακά από την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα το πρωί στάλθηκα και τα τελευταία από τα συνολικά 36.
Στα Προεδρικά Διατάγματα δεν περιέχονται τα ήδη εξαγγελθέντα Συνομόσπονδα ΑΕΙ, διότι προφανώς το υπουργείο Παιδείας θα ακολουθήσει άλλη νομική οδό από αυτή της μορφής των Π.Δ.
Εκτιμάται ότι λόγω του Κατεπείγοντος, η επεξεργασία των ΠΔ από το ΣτΕ θα ολοκληρωθεί σε ένα με ενάμισι μήνα , εφόσον υπάρξουν προβλήματα με επιστροφές για διορθώσεις.


ρεπορτάζ: esos.gr

Eudoxus | Τελευταία εβδομάδα δήλωσης συγγραμμάτων

Την Παρασκευή 26/4 λήγει η προθεσμία για την δήλωση συγγραμμάτων στο Eudoxus.
Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει ακόμα τα συγγράμματα που θέλετε να παραλάβετε σ’ αυτό το εξάμηνο καλό θα ήταν να βιαστείτε να το κάνετε.
Επίσης την Τετάρτη 24 Απριλίου και κατά τις ώρες 18:00-20:00 το σύστημα Eudoxus δεν θα είναι προσβάσιμο λόγω συντήρησης.
Να θυμίσουμε ότι η προθεσμία παραλαβής των συγγραμμάτων έχει οριστεί για τις 17/5.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Συνάντηση με τον Γ. Γραμματέα Υ.Π.Ε.Κ.Α για τα Τοπογραφικά

Την Πέμπτη 11-04-2013, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. με το Γ.Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του Υ.Π.Ε.Κ.Α, κ. Σ. Αλεξιάδη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Δηλώσεις ανάληψης πτυχιακών εργασιών από ΔΕ 22/4/2013 έως και ΔΕ 29/4/2013 (ημέρες και ώρες υποδοχής φοιτητών): προτεινόμενα θέματα.
Το έντυπο της αίτησης ανάληψης πτυχιακής εργασίας βρίσκεται στον Οδηγό Πτυχιακών Εργασιών.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Συγκέντρωση υπογραφών

Εμείς οι Τοπογράφοι Μηχανικοί της Σχολής Τ.Εφ. - ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ διαμαρτυρόμαστε για τη κατάργηση του τμήματός μας. Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας στη πρωτοβουλία των φοιτητών ώστε να ανατρέψουμε ως σύνολο τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Όλοι υπογράφουμε ΕΔΩ !

ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΣΕ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Με την 14/3-4-2013 απόφαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Αθήνας και μετά από πρόταση της Σπουδαστικής Λέσχης εγκρίνεται η δωρεάν σίτιση στους Κύπριους σπουδαστές για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013

Ωρολόγιο Πρόγραμμα εαρινού εξαμήνου 2012-2013 (επικαιροποίηση: 9.4.2013)





Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΓΕΩΔΑΙΣΙΑ (4ο εξάμηνο)

Έκτακτο μάθημα στη Γεωδαισία

Τοπογραφικές Ασκήσεις Υπαίθρου (4o εξάμηνο)

Αλλαγή αίθουσας για τα εργαστήρια της Τρίτης "Τοπογραφικές Ασκήσεις Υπαίθρου"

Υπενθυμίζεται οτι το εργαστήριο του μαθήματος "Τοπογραφικές Ασκήσεις Υπαίθρου" τις Τρίτες θα γίνεται από εδώ και στο εξής στην αίθουσα εργαστηρίου Οδοποιίας.

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΕΥΔΟΞΟΣ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ "ΕΥΔΟΞΟΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2012-2013 ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/4/13. Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 17/5/13.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- Συνάντηση με την Υπεύθυνη Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ κα Χριστοφιλοπούλου για το σχέδιο «Αθηνά»

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 4 Απριλίου 2013, συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο και υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Βουλευτή κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, στα γραφεία της Βουλής.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας της Κ.Δ.Ε της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, κ.κ Δ. Δημόπουλος και Β. Καψάλης αντίστοιχα, συζητήθηκαν οι απαράδεκτες ρυθμίσεις του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» για τα Τ.Ε.Ι, ενώ τέθηκαν επί τάπητος, τόσο το ζήτημα των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων, όσο και αυτό της επιμελητηριακής οργάνωσης των Ενώσεων των Πτυχιούχων όλων των Σχολών Τ.Ε.Ι.
Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ ζήτησε την παρέμβαση της κας Χριστοφιλοπούλου προκειμένου να παραμείνουν αυτόνομα τα δυο Τμήματα Τοπογραφίας καθώς και την κατάργηση των κατευθύνσεων στα Τμήματα των Τ.Ε.Ι όπως αυτές παρουσιάστηκαν στο νέο Μηχανογραφικό που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Παιδείας.
Η κα Χριστοφιλοπούλου, δήλωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες οι οποίες συνδέονται με τα θέματα που συζητήθηκαν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.