Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πριν 38 χρόνια δεκάδες άνθρωποι έδωσαν και τη ζωή τους για να μπορεί η γενιά μας να ζει σε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν φοιτητές. Επίσης  φοιτητές ήταν και αυτοί οι οποίοι ήταν κλεισμένοι για τρεις μέρες μέσα στο πολυτεχνείο προασπίζοντας τις ιδέες  και τα πιστεύω τους. Εμείς λοιπόν το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να τους τιμήσουμε το τριήμερο αυτό όπως κάνουμε εδώ και 38 χρόνια.
Καταγγέλλουμε την συντηρητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την απαξίωση που έδειξε για την επέτειο αυτή προτείνοντας μόνο 2 μέρες  να κλείσει η σχολή μας. Σας πληροφορούμε συνάδελφοι και πάλι ότι αυτοί που θυσιάστηκαν για να ζείτε σε μια δημοκρατική κοινωνία βρίσκονταν  για τρεις συνεχόμενες μέρες μέσα στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Ξέρουμε πολύ καλά τόσα χρόνια ότι περιφρονείται τις εκδηλώσεις για τις ημέρες του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ με εξαίρεση τα δυο τελευταία χρόνια που κάνατε ‘’ηρωική είσοδο’’ για την κατάθεση στεφάνων.
Καταγγέλλουμε επίσης την ‘’αριστερή’’ παράταξη του ΚΚΕ, ΠΚΣ που ξαφνικά ύστερα από  τόσα χρόνια σκέφτηκε ότι κάνοντας μάθημα, οι σπουδαστές θα μπορέσουν να τηρήσουν τις 3ήμερες εκδηλώσεις. Θα έπρεπε να ντρέπεστε που στην ανακοίνωση σας συγκρίνετε την ημέρα εκείνη, την οποία κατοχυρώθηκε η ελεύθερη διακίνηση και έκφραση ιδεών με τις χρωματισμένες και κομματικοποιημένες υποκινούμενες από το ΚΚΕ διαδηλώσεις. 
Θα πρέπει συνάδελφοι όλοι να καταλάβουμε ότι το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ δεν ήταν γιορτή αλλά εξέγερση και πάλη λαϊκή .


ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ
                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου