Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Δηλώσεις Αρβανιτόπουλου λίγο πριν παρουσιαστεί το σχέδιο «Αθηνά» στη Βουλή

Ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ λίγο πριν την παρουσίαση του τελικού σχεδίου «Αθηνά» στη Βουλή. Δείτε τις δηλώσεις του:Δεν θα χαθούν επαγγελματικά δικαιώματα με τον τρόπο που έγιναν οι συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ" τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Παιδείας, Κων/νος Αρβανιτόπουλος.

Ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη εξορθολογισμού της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης καθώς υπήρχαν πολλά διάσπαρτα τμήματα.

"Το 1993 υπήρχαν 340 τμήματα και μετά από 20 χρόνια έχουμε 550" είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως "αρκούσε ένας βουλευτής ή ένας δήμαρχος" για να αναπτυχθεί αυτός ο εκπαιδευτικός χάρτης της χώρας ο οποίος -όπως είπε- δεν είναι συνδεδεμένος με την παραγωγή.

Δήλωσε ανοιχτός σε αλλαγές εφόσον βασίζονται σε λογικά κριτήρια, για το σχέδιο "Αθηνά" που παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Αναφερόμενος στις βάσεις είπε πως θα ανεβούν τονίζοντας πως τα τμήματα γίνονται πιο ανταγωνιστικά πλέον ενώ τόνισε πως υπάρχει μείωση της ζήτησης για εισαγωγή σε παιδαγωγικά τμήματα ή τμήματα ξένων γλωσσών καθώς το δημόσιο -που ήταν ο βασικός αποδέκτης αυτών των πτυχιούχων- δεν υπάρχει πια.

Τέλος δήλωσε πως μέριμνα του υπουργείου Παιδείας και του ίδιου προσωπικά είναι να ενισχυθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά και η δημόσια εκπαίδευση εν γένει.

"Γνωρίζω πως υπάρχουν θύλακες αριστείας στο δημόσιο πανεπιστήμιο και μέριμνα είναι να αναβαθμιστεί για σαφείς κοινωνικούς και ιστορικούς λόγους" κατέληξε ο υπουργός Παιδείας επισημαίνοντας πως σε δεύτερο πλάνο τίθεται η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.


πηγή: mycampus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου