Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση ΠΑΣΠ Τ.Ε.Ι. Αθήνας

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα γίναμε μάρτυρες μιας νέας επίθεσης της κυβέρνησης στο θεσμό της δημοκρατίας. Η ΕΡΤ αποτελούσε το σύμβολο της ελεύθερης έκφρασης και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών στα Μ.Μ.Ε.

Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη ως η μόνη δύναμη που διαφυλάσσει και μάχεται υπέρ των δημοκρατικών θεσμών και της ελεύθερης έκφρασης αντιτάσσεται στις αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης. Ο κοινοβουλευτισμός ως πολίτευμα λειτουργεί με Φ.Ε.Κ., είμαστε ενάντια με τον πλέον απερίφραστο τρόπο στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει αιφνιδιαστικά, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και χωρίς καμία προηγούμενη δημόσια διαβούλευση στην κατάργηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης (ΕΡΤ).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κεδίκογλου αποφάνθηκε ότι η ΕΡΤ αποτελούσε «θύλακα αδιαφάνειας και σπατάλης». Όμως, οι ενέργειες της κυβέρνησης ήταν αυτές που βύθισαν στη διαφθορά και το χάος τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Εάν υπήρχαν αξιοκρατικές προσλήψεις, πέρα από τα κομματικά συμφέροντα και διαφάνεια στη διοίκηση της ΕΡΤ, δε θα οδηγούταν ακόμα ένας δημόσιος οργανισμός στον εξευτελισμό, όπως επίσης και στις απολύσεις 2.656 εργαζομένων. Υπενθυμίζουμε ότι κατά το Σύνταγμα πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου μπορούν να εκδίδονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ύστερα από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις που σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται για την ΕΡΤ.

Καταδικάζουμε την συνεχή κυβερνητική αυθαιρεσία, η οποία μόνο στόχο έχει να οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος και να θέσει σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και την υπόσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου