Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Aπόφαση για την κατάργηση του Εαρινού εξαμήνου στα ΤΕΙ

Μετά από την απόφαση του Υπ. Παιδείας & ΔΒΜ για την εισαγωγή όλων των επιτυχόντων σπουδαστών και στα ΤΕΙ κατά το Χειμερινό Εξάμηνο (αντί της κατανομής τους σε εισαγόμενους Χειμερινού και Εαρινού εξαμήνου) το συμβούλιο του ΤΕΙ με το αριθ. 458/8-7-2010 – θέμα 23ο - πρακτικό του, αποφάσισε ότι οι νέες ρυθμίσεις θα υλοποιηθούν ως εξής:

1. Κατά το Χειμερινό Εξάμηνο του Ακ. Έτους 2010-11 θα διδαχθούν όλα τα μαθήματα όλων των εξαμήνων.

2. Στην εξεταστική περίοδο του Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις Α’ περιόδου για τα μαθήματα όλων των εξαμήνων.

3. Για τα μαθήματα των εξαμήνων 2ο έως 7ο θα πραγματοποιηθούν και οι επαναληπτικές εξετάσεις του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το ακαδημαϊκό ημερολόγιο.

4. Για τα μαθήματα του 1ου εξαμήνου οι επαναληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν για μεν τους κανονικούς φοιτητές το Σεπτέμβριο του 2011, για δε αυτούς των παλαιοτέρων ετών το Φεβρουάριο.

5. Σπουδαστές που απέτυχαν σε μαθήματα του 1ου εξαμήνου στην εξεταστική του Ιανουαρίου, δεν θα τα δηλώσουν το Εαρινό Εξάμηνο, αλλά θα δηλώσουν μαθήματα του επόμενου εξάμηνου.

6. Κατά το Εαρινό Εξάμηνο του Ακ. Έτους 2010-11 θα διδαχθούν μόνον τα μαθήματα των εξαμήνων 2ο έως 7ο. Οι σπουδαστές παλαιοτέρων ετών (2009 και πριν) μπορούν να δηλώσουν μαθήματα του 1ου εξαμήνου και να εξετασθούν σε αυτά (δεν θα διδαχθούν μαθήματα του 1ου εξαμήνου).

7. Οι αναθέσεις σε Επιστημονικούς και Εργαστηριακούς Συνεργάτες θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό μέχρι τις 23 Ιουλίου.

8. Μετά τη γνωστοποίηση του αριθμού των εισαχθέντων σε κάθε τμήμα θα πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές αναθέσεις για τα μαθήματα (εργαστηριακό μέρος) του 1ου εξαμήνου για να καλυφθούν οι επιπλέον εργαστηριακές ομάδες.
Οι συμβάσεις αυτές θα είναι εξαμηνιαίες.

9. Αντίστοιχα θα τροποποιηθούν οι συμβάσεις και των υπολοίπων συνεργατών σε ότι αφορά την ανάθεση εκπαιδευτικού έργου σε μαθήματα του 1ου εξαμήνου ή σε μαθήματα άλλων εξαμήνων που λόγω των αλλαγών θα ανατεθούν σε μόνιμα μέλη Ε.Π. (βλέπε παρακάτω).

10. Τα τμήμα θα προχωρήσουν άμεσα με την έναρξη του Ακαδ. Έτους στις απαιτούμενες προσαρμογές για τις αναθέσεις εκπαιδευτικού έργου σε μέλη Ε.Π. τα οποία διδάσκουν μαθήματα του 1ου εξαμήνου.

11. Το επόμενο Ακ. Έτος 2011-12, στο Χειμερινό Εξάμηνο θα διδαχθούν τα μαθήματα των εξαμήνων 1ου 3ου και 4ου έως 7ου , ενώ στο Εαρινό εξάμηνο τα μαθήματα των εξαμήνων 2ου και 4ου έως 7ου, κ.ο.κ



Ρεπορτάζ:esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου